Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi Ambient
Torredembarra aplegarà el lliurament del distintiu "Platges Verges" en la seva VI edició

Aquest divendres a les 12h. a l’edifici municipal de Cal Bofill Centre d’Activitats ambientals Passeig de Colom 50 i estarà presidit pel Regidor de Sostenibilitat d’aquesta població Josep Maria Guasch Gibert .

23/07/2015 Territori

Ecologistes en Acció  ha decidit per sisè any consecutiu,  concedir el distintiu de “Platges Verges”, amb la idea de ressaltar el valor d’aquelles platges que encara es mantenen amb el seu estat natural. És a dir, donar una distinció especial a aquelles platges que tinguin justament el mínim d’intervencions antròpiques, que el seu entorn estigui mínimament edificat, que no pateixin vessaments urbans ni industrials i que, en general, les seves aigües presentin bona qualitat.

La Llei de Protecció i ús sostenible del Litoral (antiga Llei de Costes) aprovada l’any 2013 i el Reglament que la desenvolupa, fa encara més necessari la continuïtat d’aquest premi, donat que solament es contempla l’existència de dos tipologies de platges, urbanes i naturals,aquestes últimes engloben platges verges i d’altres amb massificació de serveis en una mateixa classificació. Això  no potencia aquets indrets del litoral que encara mantenen integres els seus ecosistemes naturals amb un gran esforç per part dels Municipis, ens al contrari incentiva la possibilitat d’oferir tot tipus de serveis que poden alterar considerablement els ecosistemes de les platges verges, a l’equiparar-les a les platges classificades com a “naturals” als efectes de la seva ocupació amb serveis i guinguetes.    

Aquesta mateixa Llei de Costes en lloc d’articular la conservació de tot el medi litoral, el que fa es buscar el rendiment econòmic del mateix, quan les platges en particular han de ser considerades espais naturals del medi litoral i mai llocs destinats a l’explotació econòmica en la recerca del seu màxim rendiment. 

Ecologistes en Acció lliurarà una certificació i una bandera de Platges Verges a  les platges que havent presentat la seva candidatura a la convocatòria de l’any 2015, millor compleixin amb les bases establertes.

L'any passat, El municipi de l'Ametlla de Mar, va obtenir set guar­dons per les plat­ges del To­rrent del Pi, San­tes Creus, l'Es­tany Po­drit, l'Illot, Port Oli­vet, Cala de la Llen­ya i Ca­le­ta del Cap de l'Àliga ha estat el mu­ni­ci­pi més guar­do­nat, per da­vant de Ta­rra­go­na amb 4 guar­dons, Del­te­bre amb 3, Al­ca­nar i Vi­la­de­cans amb 2 i l'Am­po­lla, Crei­xell, To­rre­dem­ba­rra i Vi­la­no­va i la Gel­trú amb un.

A nivell informatiu a sota uns quants apunts de les bases 2015 per optar a la VI edició de Platges Verges

Presentació de candidatures fins al 14 de juliol de 2015,mitjançant un informe sobre la platja o platges candidates que no excedeixi de 10 pàgines preferentment amb format PDF i adjuntant una imatge de cada platja per poder fer la presentació .
Poden ser candidates les platges del litoral català.
Es tindrà en compte:
a) El seu estat natural.
b) Els valors de fauna i flora.
c) La dificultat d’accés.
d) Que hi hagi la mínima intervenció antròpica.
e) La mínima freqüentació humana en la zona de balneari.
f) Que l’accés en vehicles de tracció a motor estigui prohibit a menys de 200m. de la platja.
g) Que tingui alguna figura de protecció mediambiental oficial.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid