Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mals averanys per al Montseny. Informació urgent sobre la darrera agressió: Turó de l'Home

Finalment ho han fet. Mig d'amagat i en plena canícula, quan saben positivament que ens trobaran dispersos, o de vacances. «Aquest projecte no es farà si no hi ha consens al territori», això afirmava l'exdiputat Joan Ignasi Puigdollers el març de 2014. Doncs ja ho han fet! Sense el més mínim intent de contrastar-lo amb la societat civil d'aquesta muntanya. Els calia evitar les opinions contràries, les crítiques o les protestes. Han trigat vuit mesos en gastar-se els 150.000€, dels nostres diners, que la Diputació de Barcelona els va regalar. Però, finalment, ja tenen els seus Document Inicial Estratègic Pla Especial Urbanístic: Centre de Referència de la Meteorologia  a Catalunya (CRMC) i l'Avanç del Pla Especial Urbanístic Autònom pel turó de l'Home. Atenció, que no us enganyin aquests títols tant espectaculars! En realitat, es tracta d’acabar amb les normatives de protecció del massís, per tal de poder especular amb la natura que hi conté.

Ells han estat preparant curosament el seu projecte durant dos anys, i ara pretenen que la ciutadania presentem les nostres al·legacions en un mes. A això en diuen treballar amb transparència!

Tenen molta presa.  Potser és que se'ls acaba la legislatura i és cosa d'aprovar els projectes abans que alguns no perdin el càrrec. Potser és casualitat que el promotor del projecte, l'Oriol Puig, director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que està imputat en un suposat cas de blanqueig de capitals, juntament amb el seu germà Jordi, hagin estat sempre molt amics de la família Pujol. Segur que deu ser casual, perquè sinó, com s'explicaria que l'autora del Pla Especial Urbanístic: Centre de Referència de la Meteorologia  a Catalunya (CRMC), sigui la consultoria ENTORN, de la qual és accionista Pere Pujol, un altre inefable fill de la nissaga de l'ex honorable president, que ha estat vinculat des fa dècades a negocis de residus i de parcs eòlics, ubicats, la majoria d'ells, en espais d'interès natural.

Res de tot això no ens sona a nou. Com tampoc ens sembla estrany que el Departament de Territori i Sostenibilitat, del qual en depèn l’SMC, estigui donant suport a aquest tipus de promotors i de projectes. De bon començament, el conseller Santi Vila, ha demostrat que l'única manera que coneix de protegir el territori, és cercant la manera de fer negoci amb ell. Per això, la seva gestió ha estat adreçada sempre a treure profit de l'explotació (mai més ben dit) dels espais naturals protegits, carregant-se les seves normatives de protecció amb les argúcies legals que ha considerat necessàries. Mireu sinó el cas del Bulli. La novetat és que, ara, aquesta política s'està duent a terme d'una manera cada cop més descarada.

Al Montseny les agressions es multipliquen: El projecte de la carretera Illes-Sant Marçal que, ara com ara, està aturat gràcies a la pressió popular, podria ser reactivat en qualsevol moment per l'alcalde de Montseny que probablement, se sentirà recolzat per la política oficial i oficiosa del Departament. Tal és, també, el cas de la depuradora a Santa Fe. Un projecte disbauxat que no té sentit des d'un punt de vista tècnic- científic i que, ben probablement, respon a interessos que es pretenen disfressar darrera d'una façana ambientalista. Fa dos mesos que la CSM espera les dades que la Diputació es va comprometre a facilitar-nos, urgentment, per poder calibrar la necessitat i la dimensió d’allò que es projectava. La espera ha estat debades. No tenen cap interès a contrastar les dades amb ningú que pugui discutir-les.

Tots aquests són exemples del que venim denunciant ja fa temps.

Esteu tranquils però. Nosaltres no ens rendirem si vosaltres ens feu costat. No ho farem, perquè estimem aquesta terra!

Front a una política cega, que es nega a abordar els problemes ambientals cada cop més evidents, que segueix repetint les velles receptes econòmiques que ara s'han fixat en la natura, com a darrera frontera d'un sistema ja podrit, nosaltres resistirem! Però, per fer-ho, necessitem a totes les persones que estimeu el Montseny, a totes les que penseu que paga la pena lluitar per una natura viva i per un món millor. Està a les vostres mans impedir aquest nou atemptat contra el Montseny.

De moment, comencem a preparar les nostres al·legacions i us demanem que hi col·laboreu com pugueu des dels vostres coneixements professionals, acadèmics, o personals.

Ara és arribat el moment d'estar més units que mai. Estigueu alerta que ben aviat us cridarem a sometent!

Carles Lumeras
Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid