Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
La ikurriña presideix l'inici dels San Fermins a Iruñea
08/07/2015 Política

El passat dilluns van donar inici les festes de San Fermín a Iruñea amb el tradicinal "chupinazo" que es fa des de la capital navarresa llençant el coet des del balcó de l'Ajuntament. Enguany la ikurriña ha presidit juntament amb les banderes oficials que obliga l'Estat ha col·locar als balcons dels edificis oficials, decisió de l'alcalde de la ciutat Joseba Asirón, d'EH Bildu. Val a dir que entre el públic de la plaça que ha assistit a veure l'acte inicial de les festes s'han pogut veure algunes pancartes demanant el retorn dels presos polítics bascos a presons d'Euskal Herria així com ikurriñes.

Tot i que no es vulnera cap llei estatal, la reacció per part de la Delegació del govern espanyol a Iruñea, que ha presentat un recurs contenciós-administratiu contra la presència de la ikurriña al balcó de l'Ajuntament, al·legant que va en contra de la "legalitat vigent" a banda d'anar en contra del "sentir de la majoria dels navarresos".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid