Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLuita institucional
La CUP entra al Consell Comarcal del Vallès Oriental criticant la seva obsolescència
18/07/2015 Política
La CUP ja és present al Consell Comarcal del Vallès Oriental amb l’entrada de dues regidores al ple d’aquest organisme i amb l’objectiu de que «el que aquí es construeixi es faci amb rigor, transparència, honestedat i obertura», ha afirmat en el seu discurs durant el ple de constitució Carme Guillamon, regidora de la CUP de Sant Esteve i consellera comarcal juntament amb Sandra Redondo, regidora de Som Caldes-CUP-Poble Actiu.

Durant el ple les dues conselleres han volgut deixar palès abans de res que institucions com el Consell Comarcal són «quelcom obsolet, i amb data de caducitat». Un model que, en des de l'òptica de la CUP de no abolir administracions, però sí racionalitzar-les, «considerem que caldria un nou model d’estructuració diferent del territori, més simplificada i més àgil que l’actual, que es fonamentaria en les vegueries, en lloc de funcionar amb els dos graons actuals, Consell Comarcal i Diputació». Tanmateix, la CUP accepta participar-hi «perquè és des de dins que es poden canviar les coses». «Hem vingut per quedar-nos, i per defensar els dos eixos que ens configuren: l’alliberament nacional i l’alliberament social. Treballarem amb ganes per vetllar que el que aquí es construeixi es faci amb rigor, transparència, honestedat i obertura» ha dit Carme Guillamon.

La CUP, que no ha presentat candidatura a presidir el Consell Comarca i ha emès el seu vot en blanc, ha valorat que un canvi de govern al capdavant de qualsevol institució, com ha estat aquest cas, és «d’higiene democràtica», com ha explicat la consellera de la CUP. «Després de 22 anys de presidències del PSC considerem que és bo de fer un canvi». A banda, davant el moment històric actual «cal deixar que les forces que promouen i treballen per fer camí cap a la independència tinguin el suport necessari per encapçalar les institucions de les quals formen part».

El vot en blanc

La decisió de votar en blanc al ple de constitució es justifica sobretot per la diferència entre els ritmes de les institucions i de les pròpies organitzacions assembleàries. «Som conscients que de vegades aquesta estructura, sobretot en el Parlament, no és del tot viable, perquè cal prendre decisions més ràpidament del que el nostre sistema intern actual ens permet. Tot i així, i ara que comencem a participar en el consell Comarcal, volem disposar del temps necessari per parlar amb les nostres assemblees locals, i amb la Territorial, abans de prendre una decisió en ferm en relació al nostre vot», ha argumentat la regidora del Baix Montseny.

«Malgrat que només en som dues, som en aquest Consell perquè la CUP ha tingut un creixement molt gran en la nostra comarca, i en tot el territori nacional. Hem crescut en nombre de vots i de regidors, i continuem creixent en nombre de simpatitzants i de persones que ens donen suport», ha sentenciat la representant de la CUP en el seu discurs.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid