Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge
Ha mort Lluís Hernández, primer batlle de Gramenet pel PSUC després del franquisme

Tenia 78 anys i era conegut com "el capellà roig", va ser alcalde des de 1979 fins al 1991

21/07/2015 Política

Ahir a la nit va morir, Lluís Hernández, el primer alcalde de Santa Coloma de Gramenet pel PSUC després del franquisme. El canal de TV, Gramenet TV ha editat un petit vídeo on recorda la personalitat d'Hernández, i remarca que va ser "un capellà rebel, un lluitador contra les injustícies, un bon amic, un bon veí, una persona solidari integra... Era això tan simple i tan difícil, UNA PERSONA BONA. Descansi en pau".

El Bloc de l'Aitor Blanc també el recorda amb un escrit i recull entre altres frases aquestes paraules de Lluís Hernéndez: "Vull que l'Ajuntament sigui un instrument dl poble, que reculli totes les iniciatives, totes les propostes, fins i tot, totes les crítiques que puguin fer-se des de qualsevol entitat del poble".

Abans d'arribar al barri de les Oliveres de Santa Coloma Hernàndez va ser rector a la parròquia de Sant Pacià al barri barceloní de Sant Andreu del Palomar i més endavant va anar a viure uns anys a l'Equador. A principis dels anys '90 del segle XX Lluís Hernàndez havia anat a declarar a l'Audiència Nacional com a testimoni de la defensa en algun judici contra independentistes catalans.

 Un alcalde gens convencional

Jordi Corachán escriu a Gramenet 2.0, que Hernández va ser rector de la parròquia de les Oliveres, que va haver de deixar perquè el PSUC el va presentar com a cap de la seva llista electoral i va sortir elegit. Com recorda el seu amic, el també sacerdot Jaume P. Sayrach, “Va ser un alcalde gens convencional. Com bona part dels polítics que aquells anys van entrar als ajuntaments, no procedia de la militància dins d’un partit sinó de les lluites socials. Però que un capellà fos elegit alcalde, i a més, que fos en unes llistes comunistes, va aixecar vives polèmiques”.

Fins i tot membres de l’església colomenca ho van trobar malament, però els seus companys capellans van defensar la seva opció política perquè creien que era un pas més en la direcció que havia dut fins llavors, de lluita al costat del poble per aconseguir una ciutat més humana i més habitable. No sé com serà la seva biografia. En Lluís és un home polièdric i se’n poden triar trets de vegades sorprenentment contradictoris. Al pas dels anys, però, sobresurt el seu aspecte humà. Home del poble, el mou la doble fe humana i cristiana, que ell viu unides.

Avui, les banderes del balcó de l’Ajuntament onegen a mitja asta en senyal de dol.

Comiat

Aquesta tarda, a partir de les 15h, es farà la vetlla al Tanatori de Sancho d’Ávila. Demà, a les 9:30 h, tindrà lloc la cerimònia de comiat a la residència de les Germanetes dels Pobres (cr. Torrent de l’Olla, 222) a Barcelona. A les 11:30 h, es farà la capella ardent a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Santa Coloma i, a les 17 h, l’enterrament al cementeri de la ciutat (carretera de la Roca).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid