Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1984 Un dels caps de la lluita antiterrorista és destinat a València per combatre Terra Lliure

1984 Un dels caps de la lluita antiterrorista és destinat a València per combatre Terra Lliure

24/07/1984 Tal dia com avui

Pocs dies després de la mort de Toni Villaescusa (i la detenció de 5 membres del PSAN) van destinar a València un dels caps de la lluita antiterrorista amb l’objectiu de combatre Terra Lliure.

El 24 de juliol de 1984 arribava a València el comissari Ballesteros amb l’objectiu de combatre Terra Lliure. Un destí provocat per l’activitat de Terra Lliure al País Valencià i el fet que a la matinada del 20 de juliol, després d'esclatar-li accidentalment un artefacte que anava a col·locar, moria a l’Hospital de la Fe de València el militant de Terra Lliure Toni Villaescusa (poc després eren detinguts cinc militants del PSAN).

El cap de la lluita antiterrorista Manuel Ballesteros va estar relacionat amb la mort de Joseba Arregi Izagirre, mort el 13 de febrer de 1981 com a conseqüència dels maltractaments soferts a comissaria. Al 1985, un any després de ser destinat a València, Ballesteros seria condemnat per l'Audiència de Sant Sebastià a tres anys de suspensió del seu càrrec pel delicte de denegació d'auxili a la Justícia, en negar-se a revelar la identitat de tres mercenaris contractats pel govern espanyol que el 23 novembre 1980 van creuar precipitadament la frontera per Irún minuts després d'atemptar contra un bar d'Hendaia (a l’atemptat van morir tres persones). Després el Tribunal Suprem el va absoldre.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid