Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
24 de Juny
Espai Mata de Jonc impulsa la campanya "Declarem Sant Joan com a Festa Nacional dels Països Catalans"

Dirigida als nous Consistoris recent constituïts, grups municipals, regidors i regidores d'arreu del país per tal que declarin la Festa de Sant Joan com a Festa Nacional dels Països Catalans.

15/06/2015 Política

L'Espai Mata de Jonc ha fet una crida a tots els regidors i regidores, batlles i batllesses, a totes les corporacions municipals dels Països Catalans, perquè assumeixin la proposta de declarar Sant Joan, Festa Nacional dels Països Catalans i defensin la Moció davant els Plens municipals, com una de les primeres actuacions de la legislatura que tot just ha començat.

L'entitat fa aquesta proposta coincidint amb la propera celebració de la Festa de Sant Joan, que ha arribat el moment de fer una passa efectiva endavant amb la voluntat d’estrènyer els llaços comuns, començant pel món local dels nostres pobles, viles i ciutats. Presentant arreu on sigui possible mocions favorables adeclarar el 24 de juny com a Festa Nacional dels Països Catalans. "Una moció carregada de simbolisme, però que pot empènyer a impulsar nous projectes i noves iniciatives i, sobretot, una activa política de relacions i agermanents poble a poble, vila a vila arreu dels nostres territoris".

A més a més, remarca que "un cop transcorregut el 24M ens trobem amb un mapa polític local a Catalunya d’ àmplies majories sobiranistes i arreu dels Països Catalans hi ha un nombre significatiu de regidors i regidores sensibles al foment dels vincles culturals, socials, històrics i econòmics entre els nostres territoris. Favorables a estendre-hi relacions de tota mena".

També recorda que fa anys que Òmnium Cultural va impulsar mocions semblants aconseguint l’adhesió favorable de declarar com a Festa Nacional dels Països Catalans el 24 de juny de més de 250 Ajuntaments, el que suposa un punt de sortida significatiu. Ara, es tractaria de reafirmar-se en aquesta declaració, estendre-la al màxim nombre de municipis i demanar als governs dels respectius territoris de parla catalana (Generalitat de Catalunya, Generalitat valenciana, Govern Balear, Govern de la Junta d’Aragó, Govern d’Andorra i Consell Departament de Prineus Orientals “Catalunya Nord”) que prenguin en consideració la iniciativa.

El 24 de juny ha vingut a representar el símbol de la nostra unitat. És l’única festa que se celebra conjuntament arreu del País Valencià, Catalunya, Catalunya del Nord, Illes Balears, Andorra i Franja: festes de Perpinyà, fogueres d’Alacant, Flama del Canigó, salts de cavall a Ciutadella de Menorca, les baixades de falles al Pirineu i Andorra, revetlles populars a Catalunya i el País Valencià. Una festa lligada al foc, que simbolitza la sega dels camps i la celebració del solstici d’estiu, elements que identifiquen plenament el caràcter mediterrani dels nostres pobles.

La Festa de Sant Joan amb l’encesa de la Flama del Canigó, impulsada per Òmnium Cultural, ha mantingut fins a dia d’avui viva la tradició que escampa el foc de la llengua des del Nord per les fogueres de tots els pobles i viles. Refermant, any rere any, la nostra voluntat de viure plenament en català arreu dels Països Catalans, dignificant la nostra llengua, que és un dels tresors més preuats que compartim.

En aquest context fa temps que es considera aquesta diada com a Festa Nacional del conjunt dels Països Catalans, independentment dels reconeixements oficials i institucionals.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  3. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  4. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  5. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  6. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  7. La CACG es nega a canviar l'itinerari de la protesta antimonàrquica del proper dimecres
  8. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  9. Fa 6 anys de la mort d'Eva Serra i Puig, lluitadora independentista i historiadora
  10. Mobilització a Barcelona i Girona contra la turistificació
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid