Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Condemnats tres activistes d'Stop Pujades
02/06/2015 Drets i Llibertats
El jutjat d'instrucció número 4 de Barcelona ha condemnat a 960 € de pena multa a tres activistes de la Plataforma Stop Pujadesque participaven en una concentració a l'intercanviador de la Sagrera el passat 19 de desembre.

L'acció prevista d'aquell dia consistia en la lectura d'un manifest i la celebració per la congelació dels preus del transport. Abans de començar, els vigilants de Securitas, l'empresa que gestiona els serveis de vigilància del metro de Barcelona, van colpejar un usuari que es dirigia a la concentració, per no haver validat el bitllet. Aquest fet va generar una situació de tensió que va culminar amb una agressió múltiple a diversos manifestants i amb la retenció d'un d'ells per part de la seguretat privada, els agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra. Paradoxalment, tres activistes van ser cridats a judici.

Aquesta sentència (que serà recorreguda) s'afegeix a la vintena de multes contra diferents activistes de la Plataforma interposades pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

"Aquesta és una política clara d'intimidació a la Plataforma Stop Pujades i a les seves integrants, i alhora suposa un desafiament per seguir exigint una autèntica baixada tarifària en el transport públic i el contracte d'adjudicació multimilionari de la T-Mobilitat a CaixaBank, demandes ratificades en el marc dels acords del I Congrés de Defensa del Transport Públic, celebrat el passat 11 d'abril", ha remarcat la plataforma

L'entitat continuarà demanant "la retirada de les falses denúncies d'agressió que han fet els agents de Securitas i, alhora, exigim a la Generalitat de Catalunya i a la direcció de l'Autoritat del Transport Metropolità la retirada de les sancions que han rebut diverses activistes de la Plataforma i que sumen més de 2.000 euros".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid