Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
HISTÒRIA
Publiquen la convocatòria a la primera concentració i ofrena floral davant l'estàtua de Rafael Casanova

La pàgina del facebook Centenari de la primera Diada al Fossar ha publicat l’escrit de 1889

12/05/2015 Història

La pàgina del facebook Centenari de la primera Diada al Fossar ha publicat un fragment de la convocatòria a la primera concentració (es desconeix si també es va fer ofrena floral) davant l'estàtua de Rafael Casanova apareguda el 4 d’abril de l’any 1889 a la revista L’Arch de Sant Martí. El fragment de la convocatòria del 1889 és el següent:


“Simbolisarém nostra protesta anant á rendir un tribut d’homenatje y enyorament al héroe de las llibertats catalanas, en Rafel de Casanova, darrer Conseller en Cap de Barcelona, qual estàtua, pera exemplar veneració de sos descendents, s’aixeca á la entrada del Saló de Sant Joan.
Vingueu, donchs, diumenge, á les nou del matí, á la Plassa de la Universitat, d’ahont sortirém fraternalment units á complir un deber que Catalunya ‘ns imposa.
!Viscan las llibertats y ‘ls drets de Catalunya!
Barcelona 4 d’abril de 1889.-Per los estudiants d’aquesta Universitat y Escolas especials,- La Comissió organisadora.”


Ahir, la mateixa pàgina Centenari de la primera Diada al Fossar va publicar un altre document poc conegut. La imatge de la capçalera de la revista L’insurgent de l'any 1937 on es pot veure una de les primeres estelades vermelles impreses.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid