Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
No va d'eleccions però s'hi assembla
26/05/2015 Carles Sastre
Carles Sastre, Secretari General de la Intersindical-CSC Carles Sastre, Secretari General de la Intersindical-CSC
Suposo que tothom recordarà la retallada de la paga extra del 2012 als treballadors públics, amb tota la complexitat jurídica que va comportar, retroactivitat o no retroactivitat, què és i què no és sector públic, aplicació a empreses públiques amb guanys...

Un cop situats voldria referir-me a un cas concret Depuradores d'Osona, empresa pública depenent del Consell Comarcal d'Osona, en el seu dia es va arribar a un acord, acord després incomplert per l'empresa en el seu afany d'aplicar la retallada de la paga extra, hi estaven obligats deien. El tema va acabar en judici i els treballadors van guanyar la demanda en primera instància i després al Tribunal Superior de Catalunya. És a dir que no existeix ja cap obligació legal per obligar a l'empresa a no pagar, complint les sentències n'hi ha prou. Doncs bé l'empresa eleva el cas al Suprem, pensen que poden “guanyar” i no pagar!

A partir d'aquí un dubte no pagaven per l'obligació legal, culpa de Madrid, o per fer caixa a costa del sou dels treballadors públics? A què juguem doncs?

Explico ara tot això per dues qüestions: Primera, després de les eleccions municipals s'hauran de recomposar els Consells Comarcals i fora bo replantejar-se el tema. I segona, després ens estranyarem del resultat de les eleccions, de la desafecció, del vot de càstig, cal tenir clar que el que compta al final és la gestió del dia a dia, valgui aquest cas com a exemple. Governar, administrar contra els treballadors no té gaire sentit si els país necessita amples majories, siguin pràctics. Quan pensen en “guanyar” parlen de qui i contra qui? El discurs macro s'ha de reforçar des de el dia a dia, en cas contrari no és creïble. La força majoritària del Consell Comarcal d'Osona ho ha de tenir en compte, ni que sigui per un tema de país, almenys això ho haurien de tenir clar segons diuen.

Aquesta mena d'actituds pot explicar segons quins resultats electorals. I també les reticències en segons quin tipus d'aliances, res és gratis.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid