Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga indefinida
Entitats i moviments socials se solidaritzen amb la vaga de Telefònica-Movistar

Entre altres coses reivindiquen, un nou contracte mercantil entre Telefònica i les empreses contractistes que garanteixi uns sous dignes, una jornada de 40 hores setmanals i poder descansar dos dies a la setmana"

22/05/2015 Laboral

Un total de 60 entitats, organitzacions polítiques i moviments socials ja s’han solidaritzat amb la lluita del col·lectiu de tècnics i tècniques de Telefònica-Movistar, que va començar una vaga indefinida arreu de l’Estat el 7 d’abril, uns dies després que s’iniciés a Madrid (28 de març). Aquestes organitzacions han signat un manifest en què donen suport a les reivindicacions de les vaguistes, les quals reclamen a la multinacional els punts següents:

"- Que reconegui la responsabilitat que té amb el seu personal tècnic i es digni a reconèixer el comitè de vaga com a interlocutor vàlid en una taula de negociació. Telefònica ha d’actuar de forma responsable per solucionar un conflicte laboral que afecta tant a treballadors/es com a clients/es

- Un nou contracte mercantil entre Telefònica i les empreses contractistes que garanteixi uns sous dignes, una jornada de 40 hores setmanals i poder descansar dos dies a la setmana

- Que s’ofereixi als autònoms la possibilitat de tornar formar part de la plantilla de les contractes directes

- Que no hi hagi cap repressió contra els i les vaguistes i que s'aturi la campanya de criminalització de la protesta que porta a terme la multinacional."

La configuració d’un conveni de les telecomunicacions i la millora de les condicions de seguretat laboral La vaga de tècnics i tècniques –en un sector estratègic com el de les telecomunicacions –pot suposar un punt d’inflexió en la lluita contra la precarietat laboral que s’estendrà a d’altres sectors. Es tracta d’un col·lectiu fragmentat en centenars d’empreses i amb milers de contractes de falsos autònoms que, malgrat tot, s’ha unit per defensar la seva dignitat i reclamar una millora de les condicions laborals.

Les entitats signatàries del manifest, conscients de la situació de pèrdua creixent de drets econòmics i laborals en què es troben col·lectius cada cop més grans de la societat, creuen que la lluita i les reivindicacions del col·lectiu de tècnics i tècniques en vaga de Telefònica-Movistar implica i apel·la totes les persones que treballen per la justícia social i una vida digna per a tothom.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid