Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Protesta
La Lliga de futbol: "perseguirem els xiulets al rei"

El president de la Lliga de Futbol Professional, Javier Tebas, i la Comissió Antiviolència es conjuren contra la "falta de respecte als símbols de l'Estat" als camps de futbol professional, però obliden els grups feixistes que alimenten aquests clubs

08/03/2015 Política

El president de la Lliga de Futbol Professional (LFP), Javier Tebas, va assegurar el passat dijous que treballaria "per intentar que no hi hagi xiulets al Rei ia l'himne d'Espanya" a la final de la Copa del Rei que enfrontarà el 30 de maig el Barç i l'Athletic. Va afirmar que els xiulets a caps d'estat i governants s'acabarien i que a partir d'ara es dedicaran "a perseguir-los."

Alguns mitjans especialitzats en l'esport ja han preparat el terreny, com el digital athletic.elcorreo.com, que assenyala que a les últimes finals de Copa disputades pels equips catalans i bascos el 2009 i 2012 es van produir xiulets al Rei espanyol i a "l'himne nacional", així com a la final de la Copa de bàsquet disputada pel Barça i el Reial Madrid a Las Palmas el passat dia 21 amb Felipe VI a la llotja.

El president de la Lliga va declarar que"Em sembla fatal que es xiuli l'himne d'Espanya. S'hauria de tenir el màxim respecte", i es va comprometre a "trencar amb la tradició dels xiulets a la final de la Copa del Rei".

En aquest sentit, la Comissió contra la Violència en l'Esport va remetre en una nota en què afirmava que la"responsabilitat"  sobre aquestes protestes de xiulades i crits és dels clubs organitzadors, i que han d'evitar "que no es difonguin missatges aliens a l'esport" i, en concret, "qualsevol falta de respecte als símbols constitucionals de l'Estat". La Comissió contra la Violència en l'Esport dedica poca atenció o crítica als missatges feixistes i a les agressions ultres que es donen als camps de futbol professional, un vertader niu de grupúsculs violents caracteritzats pel seu espanyolisme.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid