Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
La Delegació del Govern espanyol multa amb 6.000€ el portaveu dels trabucaires de Cardedeu

El portaveu dels Trabucaires de Cardedeu ha estat sancionat amb 6.300 € de multa per no estar acompanyat per la policia local durant el recorregut dels fets denunciats pel regidor del PP. La resolució obvia els informes policíacs i l'arxiu judicial reiterat de les diligències

18/03/2015 Drets i Llibertats
La Delegació del Govern espanyol a la CAC que encapçala María de los Llanos de Luna ha emès una resolució en què resol que els trabucaires van cometre dos "incompliments", i per la qual cosa el portaveu d'aquesta entitat haurà de pagar una multa de 6.000 €. Segons aquesta resolució els trabucaires de Cardedeu no van estar acompanyats "durant tot el recorregut" per la Policia Local i no van fer-se responsables "de les mesures de seguretat i de l'ús correcte de les armes." Aquesta decisió política es dóna després que la Delegació del Govern espanyol analitzés els informes de la Guàrdia Civil, la Policia Local i el jutjat d'instrucció 4 de Granollers, que sembla que no ha estat tingut en compte malgrat que va decretar fins a quatre vegades l'arxiu de les diligències.

Segons assenyala el diari Ara, a aquesta justificació per castigar l'entitat de trabucaires hi afegeixen que el fet de disparar les salves amb els trabucs casualment davant del domicili d'un destacat ultradretà i regidor del PP va provocar una "notorietat", "transcendència social" i "repercussió als mitjans de comunicació."

Multa econòmica en forma d'intimidació política i nepotisme

La resolució dicta una multa de 6.000€ per al portaveu de l'entitat  (la Subdelegació del Govern pretenia que fossin castigats  amb una multa de 25.000€). I a hores d'ara els Trabucaires de Cardedeu ja acumulen un desgast econòmic de 3.600 euros en el procés judicial.

El text en què s'anuncia la sanció, que està firmat per Llanos de Luna, informa que la via per recórrer aquesta sanció econòmica hauria de ser interposar un recurs d'alçada al ministre espanyol de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. I es dóna la "casualitat" que el dia que el regidor del PP denunciar els fets estava acompanyat pel germà del ministre i dirigent del PP a Catalunya, Alberto Fernández Díaz.

El portaveu dels Trabucaires, Manel Àlvarez, ha explicat que la decisió de Llanos de Luna "desautoritza" els cossos policials i les seves investigacions, i ha recordat que "El jutjat ens ha donat la raó quatre vegades però ni així n'hi ha prou en aquest país".

Valora
Vídeos
VOTV - El PP denuncia els trabucaires de Cardedeu per un "afusellament"
El cas dels trabucaires arriba a la Fiscalia
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid