Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Multen amb 25.000 euros el secretari dels Trabucaires de Cardedeu

La subdelegació de l'Estat dóna validesa a l'expedient de la Guàrdia Civil tot i que el jutjat de Granollers va arxivar la causa contra Manel Álvarez

16/10/2014 Drets i Llibertats

La subdelegació del govern espanyol a Barcelona ha multat amb 25.000 euros el secretari dels Trabucaires de Cardedeu, Manel Álvarez, arran de la denúncia presentada per Jaume Gelada, regidor del PP al municipi, a la Policia Local i a la Fiscalia.

Això tot i que el jutjat d’instrucció número 4 de Granollers ha arxivat la causa oberta contra els membres de la colla de Trabucaires de Cardedeu a partir de la denúncia que Gelada va fer després de les despertades de festa major assegurant, segons el seu punt de vista, que havien simulat el seu afusellament.

La subdelegació del Govern espanyol a Barcelona ha notificat a Álvarez una sanció econòmica de 25.000 euros a partir de l’expedient obert per la comandància de la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca, que és l’organització que té les competències de control d’explosius a Catalunya. La sanció s’imposa per, segons la Guàrdia Civil, haver subministrat un trabuc a una persona sense autorització, haver apuntat al denunciant i fer l’acte sense la presència de la Policia Local.

Álvarez presentarà recurs davant de la subdelegació del Govern aportant proves que permetin determinar que no es va produir cap de les tres irregularitats citades per la Guàrdia Civil.

"Un seguit de falsedats no provades"

La Colla de Trabucaires s'ha solidaritzat amb Álvarez i ha afirmat que els incompliments en què es fonamenta el procediment sancionador estan basats en "un seguit falsedats que no han estat provades en cap moment". En aquest sentit, critica que la Guàrdia Civil li hagi donat validesa quan els jutjats han arxivat la denúncia, fet que hauria de fer prevaldre la presumpció d'innocència, assenyala.

Per tot plegat, considera que l'actuació és "un intent més dels aparells de l'Estat per a criminalitzar i desprestigiar el procés sobiranista que es viu a Catalunya i castigar amb duresa les diverses expressions de cultura popular i de defensa de la llibertat".

La Colla de Trabucaires de Cardedeu presentarà al·legacions i documents per acreditar que en cap moment es van incomplir els termes de l’autorització atorgada i que la denúncia presentada pel regidor del PP era falsa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid