Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
8 de Març
Joves d'ARRAN ocupen les seus de les patronals a Barcelona, Lleida i Palma

Han fet una crida a totes les joves a participar a les mobilitzacions que tindran lloc arreu dels Països Catalans en torns al 8 de març, així com a la convocatòria de la Vaga de Totes prevista el pròxim 19 de maig.

06/03/2015 Gènere

Aquest matí, un centenar de Joves d'ARRAN han ocupat les seus de les patronals de Barcelona, Lleida i Palma en una acció de protesta contra les opressions que reben les dones joves en els àmbits públic, laboral i domèstic.

Amb aquesta acció "simbòlica" han reivindicat el dret a una feina digna. "Si com a joves hem de fer front als efectes d’un atur del 50% als Països Catalans, com a dones a més hem de suportar la cosificació i la sexualització dels nostres cossos per accedir als llocs de treball; treballs cada vegada més precaris, on s’invisibilitzen les nostres capacitats i on es menyspreen els nostres esforços amb, entre altres mecanismes, la diferència salarial per raó de gènere. Som joves treballadores fora de casa, i també dins, malgrat s’obvien les tasques del treball de cures que des de ben petites ens veiem obligades a realitzar pel fet de ser dones. Unes tasques sense les quals el capitalisme seria incapaç de sobreviure" amb aquestes paraules han expressat la seva protesta, segons el comunicat que han fet públic.

L'organització juvenil ha visualitzat "la lluita feminista com l’eina que ens ha de permetre deslliurar-nos de totes les formes de violència institucional que exerceix sobre nosaltres el patriarcat a través de la Patronal, l’Església i l’Estat".

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid