Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Euskal Herria
Clam popular a Bilbo per resoldre el conflicte basc

Les reivindicacions dels presoners bascos van prendre forma amb pancartes i també veu

12/01/2014
Desenes de milers de persones  van recórrer els carrers de Bilbo sota el lema "Gizeh Eskubideak. Konponbidea. Bakea" (Drets humans. Acord. Pau) en la manifestació convocada pel PNB, Sortu, Aralar, EA, Alternatiba, Geroa Bai, ELA i LAB.

Segons el recompte realitzat per GARA i NAIZ, unes 90.000 persones es va donar cita a la marxa "oficial", mentre que al voltant de 40.000 van secundae la marxa per carrers adjacents davant la impossibilitat física de compartir tots un únic espai, per a un total de 130.000. La Policia municipal de Bilbo va xifrar entre 100.000 i 110.000 el nombre d'assistents.

La prohibició de la mobilització de la plataforma social Tantaz Tanta (Gota a gota) pel jutge Eloy Velasco ha tingut l'efecte contrari i ha provocat una mobilització social fora de tota previsió pel que fa al nombre de participants.

La marxa va transcorrer practicamente en silenci, tal com havien acordat les organitzacions convocants, si bé es van escoltar alguns lemes per la repatriació dels presoners i en favor de la independència.

La pancarta de capçalera va trigar al voltant de noranta minuts a completar el recorregut, arribant a l'Ajuntament de Bilbo sobre dos quarts de vuit. No hi va haver acte final ni lectura de comunicat, però mentre els dirigents polítics s'anaven retirant la multitud va entonar "Zai dago ama" (Mare està esperant), tal com s'aprecia en aquest vídeo, abans d'acomiadar la mobilització amb una intensa ovació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid