Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Docents en lluita
Denuncien la directora de FP de les Illes per presumpta prevaricació amb l'aprovació dels projectes TIL

L'Assemblea acusa la directora general Cerdà de dictar una ordre injusta i arbitrària

23/01/2015 Educació

L'Assemblea de Docents de les Illes ha presentat avui una denúncia per prevaricació contra la directora general d’Ordenació, Innovació i Formació Professional, Isabel Cerdà, per la resolució dictada el passat juliol que aprovà de forma massiva el TIL a tots aquells centres que l'havien rebutjat, un 70%, segons dades de la comunitat educativa.

A parer de l'Assemblea, la directora general es va excedir en l'ús de les seves competències i atribucions perquè va dictar una resolució que afectava tota la comunitat educativa. A més, els docents en lluita troben que aquesta resolució vulnera fins i tot el mateix Decret TIL, que preveu que hi ha d'haver un procés participatiu i de col·laboració en les decisions, a més de la flexibilitat i adaptació a la realitat social de cada centre.

Així mateix, el col·lectiu acusa la directora general Cerdà de dictar una ordre "injusta i arbitrària", que vulnera l'article 27 de la Constitució segons el qual es consagra el dret de la comunitat educativa a prendre part dels processos de decisió. També afirmen que contradiu la Llei Orgànica d'Educació, que obliga a respectar l'autonomia de centre i a fomentar els processos participatius.

Fonts de l'Assemblea afirmen que "els claustres són responsables d'aprovar o no els aspectes didàctics i educatius dels projectes de tractament integrat de llengües. Per contra, la consellera Cerdà pretenia obligar-los a aplicar un projecte lingüístic diferent de l'aprovat per la comunitat educativa", quelcom que també contradiu el previst al Reglament d'Ordenació dels Centres (ROC).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid