Docents en lluita
Denuncien la directora de FP de les Illes per presumpta prevaricació amb l'aprovació dels projectes TIL

L'Assemblea acusa la directora general Cerdà de dictar una ordre injusta i arbitrària

23/01/2015 Educació

L'Assemblea de Docents de les Illes ha presentat avui una denúncia per prevaricació contra la directora general d’Ordenació, Innovació i Formació Professional, Isabel Cerdà, per la resolució dictada el passat juliol que aprovà de forma massiva el TIL a tots aquells centres que l'havien rebutjat, un 70%, segons dades de la comunitat educativa.

A parer de l'Assemblea, la directora general es va excedir en l'ús de les seves competències i atribucions perquè va dictar una resolució que afectava tota la comunitat educativa. A més, els docents en lluita troben que aquesta resolució vulnera fins i tot el mateix Decret TIL, que preveu que hi ha d'haver un procés participatiu i de col·laboració en les decisions, a més de la flexibilitat i adaptació a la realitat social de cada centre.

Així mateix, el col·lectiu acusa la directora general Cerdà de dictar una ordre "injusta i arbitrària", que vulnera l'article 27 de la Constitució segons el qual es consagra el dret de la comunitat educativa a prendre part dels processos de decisió. També afirmen que contradiu la Llei Orgànica d'Educació, que obliga a respectar l'autonomia de centre i a fomentar els processos participatius.

Fonts de l'Assemblea afirmen que "els claustres són responsables d'aprovar o no els aspectes didàctics i educatius dels projectes de tractament integrat de llengües. Per contra, la consellera Cerdà pretenia obligar-los a aplicar un projecte lingüístic diferent de l'aprovat per la comunitat educativa", quelcom que també contradiu el previst al Reglament d'Ordenació dels Centres (ROC).