Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9N
Majoria a favor de la Consulta a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

La moció de suport del món local a la consulta del 9N s'aprova amb el vot de 20 dels 24 regidors presents al Saló de Plens

25/09/2014 Política

Una indiscutible majoria dels regidors i regidores de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va votar a favor de la moció que s'està aprovant a més de 800 municipis del Principat (ja ho han fet més del 70% dels Ajuntaments).

Aquesta moció pretén ser una mostra de suport del món local a la convocatòria de la Consulta sobre la independència prevista pel proper 9 de novembre. Així doncs, es reforça la certesa que aquesta consulta compta amb el suport d'una immensa majoria de la població catalana. A Vilanova van ser prop del 85% dels regidors els que van votar a favor (CiU, PSC, CUP i ICV), mentre que els 4 vots en contra van ser del PP, del regidor no adscrit i el d'una regidora del PSC. 20 a 4, sense més discussió i amb tota la força de la democràcia, Vilanova va dir que el 9N vol votar, tant sí com no, i que votarà!

En la seva intervenció, el portaveu de la CUP Marc Font va recordar que aquest Ple s'ha hagut de celebrar única i exclusivament, "per culpa del tarannà antidemocràtic de l'Estat Espanyol", que no permet la celebració d'una consulta democràtica i pacífica que permeti conèixer l'opinió dels catalans i les catalanes. Tot i aquests impediments constants i els atacs que cada cop es fan més evidents, Font va advertir que"ja no ens podran aturar, i que el 9N votarem". Durant la seva intervenció, el portaveu de la CUP va mostrar una papereta amb la doble pregunta del 9N preguntant-se quin problema hi ha en que la gent la posi dins d'una urna i d'expressi en llibertat, i va cloure la seva intervenció citant Joan Fuster, reconeixent que l'objectiu final és la construcció d'uns Països Catalans lliures i justos, i advertint que "estem cansats de demanar perdó per existir".

El Saló de Plens es va omplir com feia anys que no succeïa, en un Ple que va durar prop d'una hora i que va acabar amb una forta ovació del públic un cop conegut el resultat de la votació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid