Lluís Maria Xirinacs substituirā el fundador de la Guārdia Civil al nomenclātor vilanoví

El Ple de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va aprovar el passat dilluns dia 2 de desembre canviar el nom de tres carrers de la ciutat i donar-li nom a un tros de la platja d'Aderró. L'actual carrer del Duc de la Victòria passarà a dir-se d'Albert Salvany i Bertran, el carrer del Duc d'Ahumada serà el de Lluís Maria Xirinacs i el carrer del Marqués del Duero portarà el nom d'Albert Virella i Bloda. A més, també es va aprovar donar el nom de platja de la República a una part de l'actual platja d'Adarró.

12/12/2014 Harmonies de lluita
El Ple de Vilanova ila Geltrú va aprovar el passat dilluns dia 2 de desembre els canvis proposats per la comissió del nomenclàtor que eliminen aquells noms relacionats amb l’autoritarisme. Xirinacs, Albert Salvany, Albert Virella i la Platja de la República són els nous noms que la comissió de nomenclàtor va portar al Ple Municipal del mes de desembre. Aquests noms substitueixen el de personatges relacionats amb l’autoritarisme com són el Duc de la Victòria, també conegut com el General Espartero, (que va afirmar que calia bombardejar periòdicament Barcelona), el Duc d’Ahumada (fundador de la Guàrdia Civil) i el Marquès del Duero (Capità General a Catalunya l’any 1849).

Els noms han estat substituïts pel de personatges importants per la ciutat i el país com són Lluís Maria Xirinacs, Albert Virella i Albert Salvany, i a més es va donar el nom oficial al tram final de la platja d’Adarró que des de fa temps ja es coneix com la Platja de la República.

Aquests són els canvis aprovats:

Duc d'Ahumada->Lluís Maria Xirinacs.
Marquès del Duero->Albert Virella.
Duc de la Victòria->Albert Salvany.
Tram final de la Platja d’Adarró->Platja de la República.

Des de la CUP de Vilanova i la Geltrú van deixar clar que volen molts més canvis de nom, i que és urgent començar a equilibrar la balança de gènere en el nomenclàtor municipal. Segons la formació independentista "la desigualtat entre homes i dones s’ha de combatre en tots els fronts i aquest n’és un d’important.... El nom dels carrers és molt més important del que ens pensem, ja que i seguirem treballant per obtenir noves petites victòries als nostres carrers i omplir-los de memòria i dignitat.".