Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Can Vies
Sergi Rubia absolt de tots els càrrecs

El cas de Sergi Rúbia, detingut el 28 de maig, és el primer dels encausats per Can Vies que arriba a la Ciutat de la Justícia.

18/09/2014 Drets i Llibertats

El jutjat penal número 28 de Barcelona ha emès una sentència, 24 hores després de la celebració del judici, per absoldre Sergi Rubia, acusat de desordre públic i danys a mobiliari urbà durant els aldarulls de Can Vies.

El jutge Ricardo Yáñez Velasco no considera provat que Rubia cremés contenidors o els utilitzés per tallar el pas, causés desperfectes a un vehicle de TMB o contra una entitat bancària. Amb la resolució judicial, Rubia queda exculpat d'uns delictes pels quals la fiscalia demana una pena de presó de gairebé 5 anys. El jove, membre dels castellers de Barcelona, es va passar empresonat preventivament 23 dies i la seva advocada ja va avançar que demanarien una indemnització si era absolt.

L’advocada de Rúbia, Nahxeli Beas, ha avançat que la defensa “demanarà una indemnització per haver passat 24 dies en presó provisional sent innocent”. La petició, ha explicat Beas, es farà d’aquí a 10 dies, quan la sentència sigui ferma i sempre que el Ministeri Fiscal no faci un recurs.

24 dies detingut

El jove va romandre encarcerat de forma preventiva per “risc raonable de fuga” a la presó de Brians 1 durant 24 dies, fins que el jutjat número 28 en va ordenar la posada en llibertat, el 20 de juny. Des del moment de la detenció, els Castellers de Barcelona -la colla en què participa Rúbia- van posar en marxa una campanya de suport per demanar-ne l’alliberament i van aconseguir recollir unes 6.000 signatures.

La resta de judicis pels encausats pels aldarulls de Can Vies es preveu que tinguin lloc entre el gener i el maig de 2015.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid