Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ
Multats per reivindicar el dret a decidir

Els regidors del grup municipal d’EUPV-ERPV de Crevillent han sigut denunciats per manifestar-se davant l’Ajuntament de Crevillent per reivindicar el dret a decidir sobre el model d’estat en el dia que va ser coneguda l’abdicació del Rei Joan Carles I a favor del seu Felip VI

04/09/2014 Drets i Llibertats
Segons explica el grup municipal  d’EUPV-ERPV també ha sigut denunciat pels mateixos fets el militant d’Esquerra Republicana de Crevillent, Josep Candela, ja que també va participar en les concentracions del passat 11 de juny a Crevillent per demanar més democràcia i mes capacitat de decidir sobre el tipus de model d’estat: república o monarquia.

El grup municipal ha assenyalat que “les tres persones denunciades per la Guàrdia Civil estaven concentrades a la Plaça de l’Ajuntament juntament amb més persones i que els agents de l’ordre sense motiu aparent van demanar la identificació als denunciats”. En este sentit la coalició d’esquerres ha volgut expressar que “en tot moment tant els regidors com el militant d’Esquerra Republicana van mostrar una actitud dialogant cosa que no podem dir el mateix per part d’un dels agents que va mostrar una actitud contrària a l’ús del valencià en la interlocució”.

Segons Vicent Selva, portaveu de la coalició, ha manifestat que “esta denúncia simplement vol fer callar la protesta i criminalitzar aquelles organitzacions i moviments socials que plantegen una alternativa al bipartidisme i al regim monàrquic”. En este sentit, Selva ha recordat que “el regim mostra debilitat quan perseguix i criminalitza per motius polítics ja que són moltes les persones que estem patint la repressió de les multes o, fins i tot, la repressió d’entrades a la pressó per defensar i exercir el dret de vaga”.

En paraules de Daniel Galvany, regidor de la coalició, ha expressat que “esta denúncia no es tracta d’una casualitat ja que el grup municipal d’EUPV i ERPV va denunciar i va paralitzar l’enderrocament de la fàbrica Imperial per tal que el veïnat no respirara amiant, ha denunciat a anticorrupció les pròrrogues il-legals de la planta de residus, ha impugnat l’adjudicació del contracte amb l’empresa de la planta de residus i va denunciar, entre altres coses, la facturació desproporcionada a una empresa del germà de regidor d’obres”.

Finalment, Josep Candela, membre denunciat de la coalició, ha manifestat que “la repressió ni ens intimida ni ens fa por ja que continuarem encara més si cap en la defensa dels interessos de la majoria, defensant el dret a decidir sobre tots els temes que ens afecten com a ciutadans i denunciant les il·legalitats del govern municipal”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid