Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
moviment veïnal
El veïnat de la Barceloneta esclata contra el "turisme massiu"

Es manifestaran cada dissabte a les 18h i cada dimecres a la nit

24/08/2014 Drets i Llibertats

Vora dues milt persones s'han manifestat pels carrers de la Barceloneta contra "els apartaments turístics il·legals". A la marxa hi han participat també representants veïnals d'altres zones turístiques com el Paral·lel, el Raval o el Born.

La manifestació va enfilar per l’avinguda de Joan de Borbó, tallant-ne la circulació en tots dos sentits. Els manifestants van escridassar uns turistes que els saludaven des de dalt d’un terrat, però l’enfrontament va quedar en anècdota. La marxa s’ha dissolt pacíficament poc després a la plaça del Poeta Boscà, d’on havia sortit.

Després de la reunió amb els responsables municipals al Centre Cívic de la Barceloneta, els veïns no tenen prevista cap nova reunió amb el Districte de Ciutat Vella i preveuen que la seva lluita al barri serà llarga. Per això, ahir van anunciar que repetiran aquesta manifestació cada dissabte a la mateixa hora, les 18 h. També van decidir convocar noves protestes nocturnes, com les que han fet durant aquesta setmana, cada dimecres a les 22 h.

Les associacions de la Barceloneta també van anunciar que pensen reunir-se amb altres de Ciutat Vella per treure al carrer elements de la cultura popular, com ara geganters i cantaires, “per oferir cultura als turistes”. A banda d'intentar revertir la imatge turística del barri amb l'afegit cultural, des de l'Assemblea de Vaïns de l'Òstia es proposa la intervenció de l'Agència Tributària com a element de pressió sobre els propietaris dels pisos turístics.

El veïnat insisteix que el pla de xoc anunciat per l’Ajuntament és insuficient per solucionar el problema i, de fet, reclamen la desaparició de tots els pisos turístics que hi ha a la Barceloneta. També la revisió de les normatives de terrasses i d’horaris comercials al barri. Lamenten que la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, no es comprometés amb ells a impulsar aquests canvis i demanen la intervenció directa de l’alcalde, Xavier Trias

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid