Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tercer sector
La Generalitat multa La Tele amb mig milió d'euros

La Direcció General de Mitjans obliga el mitjà autogestionat a cessar les emissions i a precintar els equipaments per emetre sense llicència

08/07/2014 Comunicació
Suport a La Tele, televisió comunitària perseguida per la Generalitat Suport a La Tele, televisió comunitària perseguida per la Generalitat

La Direcció General de Mitjans de la Generalitat de Catalunya ha comunicat a l'Assemblea de la Comunicació Social, col·lectiu sense ànim de lucre que gestiona la televisió lliure "La Tele", que li aplicarà una sanció de 500.000 euros per haver vulnerat la llei en emetre sense llicència. A més de la multa, l'obliga a cessar les emissions i a precintar els equipaments.

La Tele emet pel canal 37 de la TDT i té cobertura a tota l'àrea de Barcelona i a part del Maresme. Des de l'abril del 2011 el mitjà emet sense llicència i ha estat precintat en anteriors ocasions. La cadena treballa des del 2003 per aconseguir un marc legal que garanteixi l’emissió dels mitjans comunitaris en l’espai radioelèctric.

El Parlament aprova regular els mitjans del tercer sector

El passat 26 de juny el Parlament de Catalunya, amb el vots en contra principalment de CiU i PP, va rebutjar una moció de la CUP-Alternativa d’Esquerres on s’instava a dividir l’espai radioelèctric en terços; un terç pels mitjans públics, un terç pels mitjans privats i un terç pels mitjans comunitaris.

El Parlament va rebutjar fins a 15 punts de la moció. Tot i això, va donar llum verd a l'articulació de les mesures necessàries per atribuir als poders públics la responsabilitat de fomentar les iniciatives orientades al desenvolupament de l’activitat audiovisual sense ànim de lucre, i també la d’impulsar les iniciatives orientades a la constitució d’associacions de les entitats que desenvolupin una activitat audiovisual sense ànim de lucre.

A més, va aprovar demanar al govern espanyol la planificació de l’espai radio­elèctric necessari per als mitjans comunitaris i l'establiment dels criteris perquè aquests mitjans accedeixin a l’autorització pertinent. Així mateix, també va exigir que s'apliqués la transició que permet que els serveis de comunicació comunitaris sense ànim de lucre que estaven en funcionament amb anterioritat a l’1 de gener de 2009 optin a llicències o autoritzacions en l’àmbit de cobertura en què estaven prestant la seva activitat. Aquest seria el cas per exemple de La Tele que ara multa la mateixa Generalitat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid