Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#SOM CIMS
Més de 50 cims confirmats en la campanya impulsada per "Som Països Catalans"

El proper cap de setmana, seran diverses les sortides cap a muntanyes, turons, pics, puigs emblemàtics, pròxims, populars, tranquils i estimats.

17/06/2014 Cultura

L'entitat "Som Països Catalans" impulsa (en un primer llistat)  més d'una cinquantena d’ascencions i excursions a cims d’arreu del país amb motiu de la campanya Som Cims amb l'objectiu de reivindicar el territori i propulsar i promocionar l’organització local (de cada barri, vila o espai social) arran de la diada nacional dels Països Catalans, Sant Joan.

Així, el proper cap de setmana, seran diverses les sortides cap a muntanyes, turons, pics, puigs emblemàtics, pròxims, populars, tranquils i estimats. Allà animen a recollir imatges per tal de visualitzar la defensa del territori i la unitat dels Països Catalans des de metres amunt.

No hi ha un funcionament tancat i concret a l'hora d'organitzar aquestes marxes, hi pot haver diverses possibilitats; des d'organitzar marxes populars a muntanyes a cims emblemàtics de la comarca conjuntament amb entitats excursionistes, esplais o altres entitats, fins a fer petits grups per anar a fer ascensions més tècniques.

Cada assemblea, grup o colla ha de valorar quin model de participació pot i vol assumir. Tot i això sí que des de Som Països Catalans demanem que feu extensible aquesta proposta a totes les entitats, col·lectius i grups de persones susceptibles d'implicar-se en iniciatives com aquesta. Material, informació i contacte a la web de Som Països Catalans

Vegueria Penedès

Aquest any es farà un cim conjunt a tota la Vegueria Penedès, en el que es formaran tres columnes que sortiran de les tres comarques que conformen la vegueria, i aquestes es trobaran al cim del Turó dels 3 Partions. Aquesta ascensió serà el proper diumenge 22 de juny. En el cas de la columna del Baix Penedès se sortirà a les 9h des de l’Ateneu Arbocenc, per enfilar-se cap al cim, on ens hi trobarem amb la resta de columnes de l’Alt Penedès i Garraf.

Casal Popular La Calderera (Riudoms)

Diumenge 22 de juny, dins de la campanya Som Cims, Som Països Catalans:
Pujada a la Mola de Colldejou. Concentració a les 10 del matí a la Plaça de l'Om (amb cotxes propis). Ascensió a peu pel Coll Roig i baixada pel Coll del Guix. A l'arribada, vermut popular.

6 municipis a Mallorca

is indrets de Balears -Sóller, Felanitx, Manacor, Alcúdia, Inca i Es Mercadal- s'han aplegat enguany fins al moment a la campanya 'Som Cims' de la plataforma Som Països Catalans, per traslladar a la muntanya la reclamació sobiranista a tots els territoris de parla catalana.L'acció, que s'esdevindrà el pròxim dissabte, consisteix en la pujada de forma simultània a distints cims -l'any passat foren devers una vuitantena- d'arreu dels Països Catalans.

A la Vall de Sóller, el Col·lectiu Albaïna confirmà que s'afegirà a la iniciativa, amb una ascensió al Cornador Gran pel Barranc de Biniaraix. El punt de partida serà a les 8 del matí, a l'avinguda Juli Ramis, i recorden que l'imprescindible per anar-hi és menjar, molta d'aigua, roba adequada, protecció solar i ganes de fer camí per la identitat pròpia.

Des d'aquest grup demanen que aquell que estigui interessat a participar d'aquesta jornada a Sóller els envii un correu a l'adreça somcimssoller@gmail.com.

Pel que fa a Felanitx, la jornada es traslladarà un any més al puig de Sant Salvador, de la mà del col·lectiu Felanitx en moviment, que crida a concentrar-se a les 10.30 a la Creu per a iniciar la caminada.

A Manacor es pujarà a l'Ermita del Puig de Santa Llúcia, i així mateix, es confirmen excursions reivindicatives a Inca, Alcúdia i Es Mercadal, a Menorca.

Informació de l’edició de l’any passat:

Llista completa dels cims fets
Galeria completa d’imatges de la campanya “Som Cims”
Mapa “Som Cims” amb totes les ascensions fetes


 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid