Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Can Vies
Tercera nit d'aldarulls al barri de Sants amb 28 detencions

L'anomenat #efectecanvies s'ha escampat arreu de la nació. S'han fet concentracions a més d'una quarentena de pobacions.  A Palma hi han hagut 4 detencions. Dissabte hi ha convocada una manifestació a la plaça d'Universitat de Barcelona

29/05/2014 Drets i Llibertats
Plaça de Sants Plaça de Sants

Cap a les 19 h van començar les primeres concentracions de suport a Can Vies. Nombroses columnes han sortit des de diversos districtes de Barcelona i de l'àrea metropolitana i s'han dirigit després cap a la plaça de Sants. En aquest indret s'han concentrat cap a les 21h, més de 7.000  persones per a protestar contra el desatllotjament i enderrocament de Can Vies.

Les columnes havien sortit del Poblenou; de la plaça del Bonsuccés a Ciutat Vella; de Gràcia des de la plaça de la Vila i de la Revolució; des d’Horta-Guinardó, a la plaça d’Eivissa; de Sant Andreu; de l'Eixampla dreta; de, Sant Antoni; de Les Corts; de Nou Barris, de l'Hospitalet, El Prat i Cornellà.

Un cop es va desconvocar la concentració a plaça de Sants, un grup d'encaputxats han començat a cremar contenidors. A partir d'aquí diverses furgonetes de la Brigada Mòbil han començat a circular a gran velocitat pel carrer de Sants per dispersar els manifestants. A partir d'aquest moment, els aldarulls s'han escampat arreu del barri de Sants. Com el carrer Riego o la plaça d'Osca, fins a estendre's per tot el barri, ha a dreta i esquerra de la carretera de Sants.

Els Mossos d'Esquadra han fet diverses detencions, tot i que no se'n sap el nombre exacte, podrien superar la vintena i arribar a uns 28.

La carretera de Sants ha quedat bloquejada i l'estació de metro de Plaça de Sants, corresponent a les línies 1 i 5, fora de servei. La plaça de Sants ha estat el punt on han confluït diverses marxes de protesta d'altres barris de la ciutat i poblacions properes a Barcelona.

Sants no és l'únic lloc on hi ha hagut destrosses. Al barri del Guinardó també han cremat una furgoneta de Transports Metropolitans de Barcelona i diversos caixers automàtics. A Terrasa, s'ha incendiat el local de de CDC.

Mobilitzacions arreu del país

A Tarragona, unes 150 persones, van fer una marxa fins a la seu de la delegació del governa Tarragona.

A Lleida, unes setanta persones van concentrar-se ahir al vespre a la plaça de la Paeria sota la discreta però atenta vigilància dels Mossos i la Guàrdia Urbana.

A Girona, unes 300 persones van manifestar-se ahir a la capital gironina sota un fort desplegament policial.

A Reus, un centenar de persones es van concentrar a la plaça del Mercadal de Reus. Després de la lectura d'un manifest que condemnava la violència “de les retallades, de la rebaixa d'impostos a BCN World i de la reforma de la llei de l'avortament”, es va iniciar una marxa.

A Badalona, mig centenar de persones van protestar ahir a la plaça de la Vila

A Mataró, una vuitantena de persones van respondre ahir a la crida d'Arran del Maresme per participar en la manifestació de solidaritat amb Can Vies.

Tortosa

Ahir, a la plaça de l'Àngel de Tortosa es va portar a terme una concentració de suport al centre autogestionat Can Vies que des de feia 17 anys funcionava al barri de Sants, i que havia allotjat a diferents col·lectius de les Terres de l'Ebre, com ara Jóvens. Des d'aquest espai s'havien exportat a Barcelona lluites com ara la defensa del riu, la lluita antinuclear o contra el projecte Castor.

Un representant de Jóvens de les Terres de l'Ebre va llegir el manifest, en el qual va denunciar la violència emprada pels Mossos en les protestes contra l'enderrocament del CSA Can Vies que va provocar l'hospitalització i intervenció quirúrgica d'un jove del territori, de 20 anys, per trencament de braç. També es va demanar l'alliberament dels detinguts en les protestes així com el restabliment del Centre Social als seus gestors.

Van donar suport a la concentració els col·lectius Jóvens de les Terres de l'Ebre, CUP Terres de l'Ebre i Baix Maestrat, Casal Popular Panxampla de Tortosa, Centre Social "Lo MASET" de Deltebre i Arran Terres de l'Ebre i del Sénia, així com nombroses persones a nivell individual.

També es va fer concentracions a Terrassa, Vic, Valls, Sant Cugat i Cerdanyola.

4 detencions a Palma

La concentració a Palma en suport als desallotjats de Can Vives al barri de Sants a Barcelona ha acabat amb la detenció de quatre persones. Llavors, les han traslladat a la comissaria de la Policia Nacional de s'Escorxador, on acudit els manifestants per reclamar la seu alliberamen, seons informa diari de Balears.

Prop de 150 persones s'havien reunit a la plaça París de Ciutat com a mostra de solidaritat amb « l'històric espai » de Can Vies, enderrocat per ordre municipal, i els barcelonins que els últims dos dies han sortit al carrer per defensar-lo. Durant el transcurs de la protesta, que ha començat sota el lema 'Can Vies no es toca! Defensem als espais alliberats!" ha acabat amb quatre detencions.

Aquest dijous, hi haurà noves mobilitzacions a Manacor, a les 20 hores, a la Plaça de Sa Bassa, i una altra a Alcúdia, a la mateixa hora, a la plaça Carles V.

 A València més d'un centenar de persones a la plaça 15 de maig sota un fort control policial

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid