Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria independentista
L'Anònims de Granollers va acollir la presentació dels llibres sobre la resistència secreta d'EPOCA

La presentació a Granollers sobre els dos llibres apareguts que expliquen l'experiència d'EPOCA

26/05/2014 Memòria històrica

Dissabte passat es va realitzar la darrera de conjunt de presentacions  de les memòries d’Àlvar VallsAl cap dels anys. Militància, presó exili 1970-1998’ i del llibre d’Oriol Falguera L’Exèrcit Popular Català (1969-1979). La Casa’. Dies abans es van realitzar presentacions a Perpinyà i a Girona.

A Granollers, a la llibreria-restaurant Anònims, que acull presentacions de llibres i obres artístiques, es va realitzar la presentació a la capital del Vallès Oriental dels dos llibres, amb la presència dels seus autors, l’editor Rafael Dalmau i l’Aleix Renyé, i el periodista David Bassa, que va presentar l'acte.

L'autor del llibre va disseccionar el contigut d'un treball ingent de deu anys perquè L’Exèrcit Popular Català (1969-1979). La Casa’ veiés la llum. Falguera va explicar el procés d'investigació, els suports i les fonts que han fet possible aquest llibre. També va enllaçar l'experiència d'EPOCA amb els precedents del separatisme insurreccional dels anys vint. Per altra banda, també articular algunes hipòtesis sobre la situació política dels anys seixant i setanta a Catalunya,  i el fet que personalitats com el President de la Generalitat Josep Tarradelles haguessin estat al corrent de l'existència de l'organtizació militar des del seu naixement.

L'editor del llibre, Rafael Dalmau, va acompanyar les explicacions de Falguera i va recordar la necessitat de la recuperació de la memòria històrica amb llibres com aquest.

Àlvar Valls, autor de les memòries publicades per Edicions del 1979, va exposar un seguit de reflexions sobre sobre el pas del temps i els canvis produïts a l'independentisme, i va esbossar alguns moments de la seva trajectòria personal. Juntament amb Aleix Renyé coincidiren que si bé en aquell moment van emprendre la lluita clandestina per defensar el país i les conquestes democràtiques, actualment aquesta lluita es canalitza a través de mobilitzacions com la Via Catalana.

Valora
Rànquings
  1. Fa 15 anys que ens va deixar Lluís Maria Xirinacs
  2. Què ha après l’independentisme de l’Operació Garzón?
  3. La tenista Paula Badosa demana disculpes per dir que el català no és una llengua
  4. Si els fills de puta volessin...
  5. Guanyem Girona lamenta que es deixin al calaix una tercera part dels diners del programa Aixequem Persianes
  6. Tomàs Sayes: "Ens pot la frustració i la sensació de derrota i no som capaces de veure més enllà i valorar els èxits que hem aconseguit. L’Estat si que ho té present i per això continua amb l’ofensiva"
  7. Arruix Borbons-Recuperem Marivent convoquen el 239è Cant dels Ocells davant del Palau
  8. "Háblame en español" Agressió lingüística acaba amb la política discriminatòria d'una empresa a València
  9. Èxit de la mobilització Ponts per la Independència que fins demà es realitza a diverses carreteres del país
  10. Rosalia 92
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid