Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Territori
Prevista la pavimentació de 3,7 Km de pista forestal al Montseny
08/04/2014 Territori

En el proper ple municipal del Montseny de dilluns vinent està previst que s'aprovi l’adjudicació de les obres de pavimentació dels 3,7 quilòmetres pista forestal que va des del càmping Les Illes fins a la carretera de Santa Fe a Viladrau (BV-5114).

El projecte preveu una inversió de més de 356.000 euros finançats per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, ajuntament i alguns propietaris.

L’alcalde de Montseny, Alfons Planas, ha justificat l'agressió al territori explicant que amb aquesta asfaltació de la pista forestal s'estalviaran diners destinats al manteniment de la pista. Ara el vial està previst que tingui una amplada de 4 metres, dada que convida a les incursions dels 4x4 i altres vehicles a l'entorn natural.

La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM) ha criticat durament el fet que s'asfalti la pista forestal, pel fet que significa obrir la circulació al trànsit rodat en una zona altament sensible pel que fa a la biodiversitat. I anuncien que "Tindrà conseqüències directes i indirectes sobre la flora, la fauna i els ecosistemes de la zona”.

La Coordinadora també ha denunciat que els gestors del Parc Natural no hagin tingut en compte l'estudi de l’any 2012, que posa de manifest l'atropellaments d’amfibis i altres espècies protegides després de la pavimentació del primer tram d’aquesta camí fins al càmping Les Illes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid