Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Veïns i entitats del Baix Montseny recorren el Pla Territorial Metropolità de Barcelona

Veïns, agricultors, ramaders, regants del Riu Sec, l’Associació Món amb Seny de Palautordera, la CUP de Sant Celoni i la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny han presentat un contenciós administratiu contra el Pla Territorial Metropolità de Barcelona (PTMB).

El contenciós té l'objectiu d'aturar el desenvolupament d'una variant planificada al PTMB que afectarà els municpis de Palautordera i Sant Celoni. Els denunciants posen de manifest que aquesta variant fragmentarà un territori, avui cohesionat socialment, tot dificultant encara més l’activitat agrícola i ramadera, destruint un entorn natural i paisatgístic i malmetent un espai de passeig i repòs pel veïnat i visitants.

16/09/2010 17:49 Territori

A més, afirmen que trencarà camins de pas i dificultarà la ja difícil connectivitat de persones i fauna entre el Montseny i el Montnegre.

El passat mes de novembre la Plataforma Un altre POUM és possible, de Santa Maria de Palautordera, de la que en formen part la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny i l'Associació Món amb Seny, ja va presentar al·legacions a la proposta de variant inclosa al Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), al·legant similars motius socials, econòmics i mediambientals, a més de considerar que la construcció d’aquesta variant empitjorarà la qualitat de vida als veïnats de Moixerigues, el Pont Trencat, el Temple, el Virgili i l’àrea del Riu Sec concentrant el pas de camions i altres vehicles pesants cap a l’abocador i el polígon industrial.

A més, asseguren que incrementarà el trànsit -i les molèsties que aquest ocasiona- a la drecera de Palau a Sant Celoni i a la carretera vella de Sant Esteve (el Riboi). Les entitats consideren que la nova infraestructura suposaria un dany irreparable i una catàstrofe ambiental pel ja malmès entorn natural del Baix Montseny, esquarterant el territori, sotmetent-lo a  l’impacte del trànsit motoritzat intensiu i facilitant en el futur nous processos d’expansió urbanística.

Per altra banda, recorden que l'entorn natural del Vallès està sent amenaçat pel Golf de Vilalba -que d'acord amb la darrera sentència del TSJ de Catalunya haurà de tancar-, el Karting a Llinars, el POUM de Palau, el Quart Cinturó -per al que el mateix Departament de Medi Ambient i Habitatge està demanant a Foment una nova avaluació de l'impacte ambiental- la canonada d'ATLL, i ara el PTMB.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid