Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Concert
Mishima, Brams, La Troba Kung-Fú i Els Catarres, caps de cartell de l'11è Concert de l'Estelada

Xeic! I Jordi Montañez completen l'esdeveniment del proper 26 d'abril a Vilanova de Bellpuig

12/04/2014 Cultura
11è Concert de l'Estelada 11è Concert de l'Estelada

Mishima, Brams, La Troba Kung-Fú, Els Catarres, Xeic! I Jordi Montañez compartiran escenari el proper 26 d'abril a Vilanova de Bellpuig, en l'11è Concert de l'Estelada. Són sis grups de primera fila, alguns ja repeteixen, d'altres són gairebé habituals i algun és la primera vegada que trepitjarà el pavelló d'aquest poble del Pla d'Urgell que ja fa 11 anys que per aquestes dates es bolca a organitzar aquest gran concert. En total, seran 12 hores de música catalana barrejada amb reivindicació i festa, les que es podran gaudir d'aquí a tres setmanes.

Treballs per estrenar, grups consolidats i autors novells

Per primera vegada Mishima tocarà al Concert de l'Estelada i ho faran amb un disc recent sortit del forn. 'L'ànsia que cura' fa ben poques setmanes que és a la venda i l'èxit ja està assegurat. El grup de Barcelona presentarà oficialment (exceptuant les preestrenes que ha fet la banda) el disc al Festival Strenes de Girona, una dues setmanes abans que a Vilanova de Bellpuig. Amb aquesta cita, Mishima actua en unes comarques on costa de veure'l.

Brams són un dels grups més habituals al cartell del Concert de l'Estelada. Hi van ser en la primera edició, i han estat presents els tres últims anys. Amb aquesta nova actuació, els de Berga hauran estat 5 vegades al programa del Concert. Enguany però, ho fan amb un nou disc sota el braç. Només 4 dies abans de la gran cita, el 22 d'abril, sortirà al mercat 'Anem tancant les portes a la por' després de tres anys de silenci discogràfic. De moment, s'ha fet pública una primera cançó, 'Ordre d'allunyament', que demostra que els Brams es mantenen ferms amb el compromís social. La gira dels bergadans comença el proper dia 17 però el de Vilanova serà el primer concert amb el disc a les botigues.

La rumba de La Troba Kung-Fú tornarà a sonar a Vilanova per segon any consecutiu després d'haver actuat també, en l'edició del 2011. 'Santalegria', el seu darrer treball ha estat considerat el millor disc de 2013 per la crítica i tot i que ja ha sonat a Vilanova el públic el vol tornar a escoltar. Els ritmes ballables de la banda tornaran a fer vibrar el pavelló, com ja ho han fet en les altres ocasions.

Els Catarres coincidiran amb Mishima a l'Strenes i també a Vilanova de Bellpuig. Amb l'èxit dels dos discos, el grup no ha parat de girar per presentar la seva música fresca i animada. Tampoc ho farà aquest mes d'abril, amb actuacions previstes a diversos indrets, i amb l'horitzó del fi de gira de #NoHiHaDuesNitsIguals que ha exhaurit entrades pels dos concerts a l'Apolo de Barcelona.

Xeic! Van presentar Batecs l'any passat a Vilanova de Bellpuig. En aquests moments, estan immersos en una gira en acústic, sota el nom d'Arrels, que interropen per poder tornar a Vilanova de Bellpuig i fer sonar amb la màxima plenitud el seu ska de pagès.

Jordi Montañez, com Mishima, també s'estrena al concert de l'Estelada. Amb dos discos, a l'esquena, 'Cançons d'ara' i 'Dolça Victòria', el cantautor de Barcelona ja s'ha fet un lloc a l'escena de la cançó d'autor català que vol reivindicar la vigència de la paraula dels referents de la Nova Cançó i adaptar-la a una estètica musical actual.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid