Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Les joventuts de l’ANC presenten el seu nucli del Gironès

L'ANJI fa un acte a la Casa de Cultura de Girona divendres 4 a les 20:00 amb el títol "la independència l'única opció dels joves"

03/04/2014 Política
Presentació a Girona de l'ANJI Presentació a Girona de l'ANJI

L'Assemblea Nacional de Joves Independentistes (ANJI) presentarà el seu nucli del Gironès amb un acte públic que porta per títol 'la independència l'única opció dels joves'. La xerrada, que comptarà amb la presència de l'historiador Albert Botran i el politòleg Marc Santjaume, es farà divendres 4 d'abril a les vuit del vespre a la Casa de Cultura de Girona.

Es tracta del primer acte públic de les joventuts de l'ANC al Gironès. L'assemblea comarcal està formada per una dotzena de membres que porten un parell de mesos reunint-se per constituir-se oficialment, començar a fer activitats i tenir presència pública. L'acte d'aquest divendres no només es vol que sigui una finestra per conèixer què és i què fa l'ANJI – Gironès sinó també una reflexió sobre les oportunitats que s'obren per als joves amb el procés d'independència i la necessitat que hi participin activament.

Els ponents són l'historiador Albert Botran i el politòleg Marc Santjaume. Botran és membre del Secretariat Nacional de la CUP i regidor d'aquesta formació a Molins de Rei. Ha escrit el llibre 'La construcció de la CUP i l'independentisme d'esquerres' i co-escrit amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, i Adrià Casas, l'obra 'Les proclames de sobirania de Catalunya'. Pel que fa a Marc Santjaume és politòleg i co-autor d'un dels blocs de referència en Ciència Política al nostre país: 'El pati descobert'. També ha co-escrit el llibre 'Catalunya, un pas endavant', que defensa la tesi que el procés polític que viu Catalunya no és cap moda ni 'soufflé', com volen fer veure alguns.

Les joventuts de l'ANC

L'Assemblea Nacional de Joves Independentistes és una sectorial de l'Assemblea Nacional Catalana com ho són Treballadors per la independència, Empresaris per la independència o Docents per la independència entre moltes d'altres. Està centrada en la població de fins a 30 anys i s'organitza territorialment. A diverses comarques del país s'han constituït ANJIs que es coordinen amb l'ANJI nacional.

Els membres d'aquestes assemblees són conscients que només amb la independència dels Països Catalans els joves tenen futur. Aposten per una societat democràtica, socialment justa, sostenible i cultural i econòmicament rica, on tothom qui ho vulgui hi tingui cabuda; i estan disposats a lluitar per aconseguir una majoria social que porti el país a la independència.

Un dels principals reptes de l'ANJI – Gironès és ajudar a la territorial comarcal de l'ANC a recollir el 'Signa un vot'. La campanya que l'entitat està fent basant-se en el dret de petició per pressionar els representants polítics de Catalunya perquè convoquin la consulta el 9 de novembre o proclamin unilateralment la independència. A partir d'ara, també tindran presència en diferents actes que s'aniran programant per sensibilitzar el col·lectiu de fins a 30 anys sobre la necessitat d'aconseguir l'alliberament nacional dels Països Catalans.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid