Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CATALUNYA NORD
La crisi social i esportiva de l’USAP

Ahir l’USAP va perdre el partit contra el Toló a Montjuïc  i divendres va dimitir l’speaker en llengua catalana després de 15 anys de servei al club.

20/04/2014 Llengua
Ahir, a l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona, l’USAP i el RCToulon  van disputar un partit de la 25a jornada del Top 14  en el qual els visitants van  vèncer per 31-46, resultat que ha posat els arlequinats de Perpinyà a la zona de descens de la màxima categoria del rugbi de l’Estat francès. Casualment els aficionats del RCToulon havien programat el desplaçament a Barcelona (que majoritàriament s’ha fet en ferry) com una festa i  sembla que l’USAP va voler col·laborar amb la celebració del Toló fent un partit pèssim. A més a més es va fer evident el descens d'espectadors en relació a les anteriors edicions de la "festa del rugbi català" que aconseguien omplir l'Estadi Olímpic de Montjuïc (ahir hi va haver una mica menys de mitja entrada a l'estadi).

Però aquesta no és l’única crisi que pateix el club de Perpinyà. Pere Manzanares, l’speaker en llengua catalana de l’USAP, ha dimitit de la seva tasca pel retrocés que pateix la presència del català a l’estadi Aimé Giral. Aquest divendres Manzanres va penjar al seu mur del facebook la següent declaració:

“Ja he divorciat amb la USAP! Aquest dissabte 19 d'abril no seré a l'estadi de Montjuïc. He adreçat al president de la USAP i al seu director general una carta molt critica sobre el recul de la presència del català a Aimé Giral. Durant 15 anys he intentat promoure el català a l'estadi, aquests darrers anys he comprovat un desinterès per part de la direcció i la gairebé desaparició de la catalanitat. L'any vinent ja no tindré el micro per uns segons homeopàtics com enguany, tampoc aniré a Montjuïc. La USAP s'està convertint en un club francès del sud de l'hexàgon amb una pinzellada de catalanitat oportunista. I no serà el nou esponsor "Gran Junquera" qui canviarà les coses! Més de 40 anys com a seguidor a l'estadi no em faran renunciar a l’afició pel rugbi i per la USAP, però si a col·laborar a un enguany o una pallassada. Desitjo temps millors per la USAP i que d'altres (o tots plegats) ajudin a canviar el rumb.”

Aquesta declaració ha provocat diversos comentaris de suport d’alguns dels seguidors de l’USAP que també lamenten que la catalanitat de l’USAP sigui folklòrica i afirmen que  “No és suficient cantar "l'estaca" o "els hi fotrem" per dir -se català! Els tres quarts de la gent que les canten no saben l'origen d'aquestes cançons No és suficient portat sang i or a la camiseta per ésser representatiu de la catalanitat o d'una forta identitat catalana! Això és el cas de molts seguidors d'aquest equip culturalment ignorants de la historia del país i del club!”.

L’USAP sempre ha donat una imatge de catalanitat (ahir a Montjuïc van estrenar una equipació quadribarrada) folklòrica ja que la llengua catalana no és una prioritat pel club. Un exemple d’això és que la versió en català de la seva web està inactiva i fins i tot la pàgina sobre les activitats de la  3º festa del rugbi català que es va fer ahir a Montjuïc està només en francès.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid