Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Sisena Setmana per la Llengua a Catalunya Nord

Amb l'objectiu de fer descobrir una "catalanitat" oberta, festiva i atractiva pel jovent.

04/09/2012 Cultura
Cartell de la Sisena edició de la Setmana per la Llengua Cartell de la Sisena edició de la Setmana per la Llengua

La Setmana per la Llengua, creada en 2007 pels Angelets de la Terra i les associacions d’estudiants africans de la Universitat de Perpinyà, tindrà lloc a Perpinyà i Salses, del 15 al 21 de setembre.

En aquesta sisena edició s'ofereixen vetllades de poesia, de cinema i de concert que posen en relleu la creació artística d’expressió catalana. L’objectiu és fer descobrir una "catalanitat" oberta, festiva i atractiva pel jovent. El proper dissabte a les 11h al  al Café de La Poste de Perpinyà es farà la presentació en roda de premsa.

Poesia

El dissabte 15 de setembre, a les 19h, el festival començarà amb lectures poetiques a l’Anthropo a l'associació del barri Sant Mateu, 28 bis carrer dels Reis de Mallorca, entrada lliure. La "Nit de Poesia" és un viatge a traves les llengües i les cultures que ens envolten. Els poetes i contaires vinguts de tota Catalunya seran acompanyats per músics.

Cinema

El dimecres 19 de setembre, a les 19h, tindrà lloc el "Cine’Cat" al cinema Castillet, entrada 5 euros, que presentarà "Nocturnes", una pel·lícula realitzada a Catalunya Nord amb actors de la terra com Gerard Jacquet i Gisela Bellsola que seran presents per aquesta projecció. Henry Colomer, realitzador català, té una mirada tendre sobre la joventut en aquesta bonica oda poètica, on cada moviment del nen és com una aventura que pot generar mil perills o mil possibilitats.

Música

El divendres 21 de setembre, a les 21h, l’associació "Le Portail à Roulettes" acollirà els músics del Col·lectiu Joan Pau Giné. El concert serà enregistrat per "La Sonora", principal emissió musical de TV3. Els grups Llamp te Frigui i BenQueBufa presentaran llurs àlbums "Què ens queda?" i "Hommage à Joan Pau Giné". Blue Sol i Norha faran descobrir unes de les cançons dels àlbums que estan preparant. Altres grups del col·lectiu pujaran a l’escenari. Les imatges del concert seran difoses l'u d’octubre a TV3. El concert es farà al local de l'associació situa al número 50 de l'avinguda Général de Gaulle. El preu de l'entrada serà de 5 euros

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
  9. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  10. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid