Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
L'Assemblea groga qualifica d'antidemocràtiques les amenaces de Rigau
15/04/2014 Educació

Segons l'Assemblea Groga, fa uns dies, la consellera d'Educació Irene Rigau "va tornar a fer gala de les seves formes autoritàries i de la seva ignorància educativa amenaçant als alumnes insubmisos amb les proves de competències bàsiques. Es va atrevir a dir que no podran superar el curs".

Per a l'Assemblea,  les proves no són vinculants, tal i com indica la normativa “Els resultats no seran, però, vinculants per avaluar les matèries de quart d’ESO ni per obtenir el graduat en Educació Secundària Obligatòria” . Això vol dir que aquestes proves no són una eina per a decidir si es passa o no de curs, han estat elaborades per a mesurar "el grau d'assoliment de competències bàsiques de cada alumne en acabar aquestes etapes educatives, i tenen caràcter formatiu i orientador. El resultat de les proves no té efectes ni en l'avaluació final de l'alumne ni en les decisions de promoció de curs." ( instruccions d'inici de curs 2013-14, en l'apartat d'avaluacions capítol 2 avaluacions externes).

També s'assegura l'Assemblea que és tasca de les i els mestres avaluar a les i els alumnes i a més de forma continuada i durant tot el curs, com indica el currículum.

Més enllà de les normes, l'Assemblea puntualitza ja que davant d'aquest acte d'insubmissió, de desobediència, "la seva amenaça és injusta i gens ètica ja que mostra, a més del desconeixement total del que significa avaluar, un autoritarisme amenaçador indigne d'algú que ocupa un càrrec democràtic i a més el de consellera d’educació, l’educació es diàleg, no repressió".

Diu la consellera "Pensaven que perjudicaven l'Administració però no, es perjudiquen a ells", i respon l'Assemblea "s'equivoqui consellera, no es perjudiquen, miren pel bé de tothom, demostren valor, capacitat de rebel·lió i organització davant la injustícia i solidaritat amb tothom qui pateix les retallades, aquestes també són competències bàsiques per la vida"

Afegeix, que com a ciutadania en defensa de l'educació pública "volem mostrar la nostra completa solidaritat i suport als 700 alumnes insubmisos i les seves famílies".

A Irene Rigau "aquesta no li sembla una manera adequada per a protestar contra les retallades, no volem el seu consentiment, volem que el govern escolti al poble i no desmunti l'educació pública" afirma l'Assemblea

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid