Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibertat d'Expressió
L'Ajuntament de Barcelona imposa una multa de 300€ a la campanya "Nou Barris Cabrejada"

Per penjar una pancarta a l'espai públic el dia 8 de març.

15/04/2014 Drets i Llibertats
Nou Barris Cabrejada, diu prou! Nou Barris Cabrejada, diu prou!

La campanya "Nou Barris Cabrejada, diu prou!" considera que la multa imposada a un veí en realitat va dirigida a la campanya  formada per més de 100 entitats del districte que van consensuar i organitzar els actes del 8 de març.

En tot moment, segons la campanya, el grup de dones que va preparar la jornada, que va constar de diferents activitats durant tot el dia, va mobilitzar centenars de veïns i veïnes i va discórrer pacíficament per diferents llocs de l'espai públic, va tenir especial cura perquè cap de les accions no danyés un mobiliari urbà que considerem patrimoni dels barris.

Denuncia una veritable desproporció i un abús castigar amb una multa de 300 euros el fet de penjar una pancarta totalment innòcua l'objecte de la qual era únicament fer servir la llibertat d'expressió per denunciar una sèrie d'actituds polítiques que fan perillar el drets de les dones aconseguits amb moltes lluites durant la democràcia.

La campanya  ja ha patit diversos episodis de censura per part de l'Ajuntament, i es considera aquesta sanció com una coacció més cap a una ciutadania organitzada i crítica que no es conforma amb la situació social existent.

Les entitats de la campanya donaran tot el suport a aquest veí en la presentació d'un recurs contra una multa injusta, però aclareixen que no consideren aquest fet un tema de “civisme” sinó una qüestió política, per la qual cosa exigeixen a la regidora de Nou Barris Irma Rognoni que intercedeixi per anul·lar una sanció que mai no s'havia d'haver imposat.

“Nou Barris Cabrejada diu: nosaltres parim nosaltres decidim”

El passat 11 d'abril un veí de Nou Barris va rebre la comunicació per part de l'Ajuntament de Barcelona d'una multa de 300 euros per haver penjat una pancarta en el monument de la plaça de Llucmajor el passat 8 de març. La pancarta de plàstic, lligada amb corda a la base de l'estàtua de la República, deia “Nou Barris Cabrejada diu: nosaltres parim nosaltres decidim” i la seva col·locació formava part de l'acte reivindicatiu que va organitzar la campanya amb motiu del Dia de la Dona Treballadora (veure foto). Es tracta d'una sanció recollida a l'Ordenança de Civisme que castiga la “degradació de l'entorn urbà”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid