Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets humans
Primer judici per agressió a un jove de 19 anys al CIE de Zona Franca

El policies han estat jutjats per primera vegada en una denúncia contra el CIE de Zona Franca per agredir un immigrant de 19 anys i discapacitat mental que es queixava perquè li havien retirat la safata del dinar

05/03/2014 Drets i Llibertats

Tres poli­cies espanyols del Cen­tre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Barcelona han estat jut­jats per una "falta d’injúries" i una altra de "mal­trac­ta­ment d’obra" contra un jove de 19 anys i amb problemes mentals,  que romania tancat al CIE per ser expulsat.

El primer judici per agressions al CIE de Barcelona s'ha celebrat al jut­jat d’instrucció número 21 de Barcelona.

Com és habitual en aquests casos, la Fis­calia no ha exercit la seva funció sinó la de defensar els interessos de l'Estat i ha dem­anat l’absolució dels policies perquè el vídeo que oferia l’acusació par­tic­u­lar no ha apor­tat, segons la fiscalia, proves a la causa "per acred­i­tar la denun­cia no demostra que els poli­cies agredissin a l’intern."

Discapacitat mental i menor a efectes "penitenciaris"

Aquest jove de 19 anys pendent d'expulsió pateix una dis­capac­i­tat men­tal, incapacitat que l'advo­cat ha acred­i­tat al jutge amb un cer­ti­fi­cat.

EL jove immigrant va denunciar que el 6 de febrer tres poli­cies el van agredir físicament quan es va queixar que li volien retirar la safata del men­jar.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid