Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets humans
La CUP denuncia que el govern espanyol impedeix l'entrada de diputats al CIE de Zona Franca

Els diputats per la CUP, juntament amb altres diputats del Parlament de Catalunya, s'han trobat amb la denegació del govern espanyol, que els impedeix accedir al CIE de la Zona Franca

07/01/2014 Drets i Llibertats

El diputat per la CUP-AE Quim Arrufat ha denunciat avui que el govern espanyol denega l'entrada al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) als diputats del Parlament que formen part de la comissió de Justícia i Drets Humans.

Segons indica el digital de l'Ara, el diputat de la CUP ha equiparat aquests centres amb "camps de concentració legals" i ha recordat que tots els grups de la cambra catalana van coincidir en demanar l'entrada al centre d'internament que hi ha situat a la Zona Franca. També ha assenyalat que "ja són diversos morts als CIE" i ha explicat als periodistes que hi ha convocada a la manifestació que tindrà lloc l'11 de gener contra les vulneracions dels drets humas que s'han produït al CIE durant les darreres setmanes.

Deportacions i agressions durant les festes de Nadal

El CIE de la Zona Franca ha estat assenyalat de nou públicament durant els darrers dies per les denúncies de diversos interns d'haver patit agressions i maltractaments des del 31 de desembre, data en què una quarantena de interns van iniciar una vaga de fam per denunciar les precàries condicions en què viuen reclosos. Les constants vexacions denunciades coincideixen amb l'acceleració de les deportacions en les últimes setmanes.

La setmana passada els agents de la policia espanyola que custodien el CIE van denegar també l'entrada a una comissió mèdica que volia atendre els interns ferits. Una d'aquestes persones feries va haver de ser traslladada d'urgència a un centre hospitalari amb el nas fracturat.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid