Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Transport públic
Denuncien "l'intent de reprimir les protestes" de la Zona Franca per un transport digne

Les mobilitzacions al barri de la Marina en favor d'un transport digne i a preus assequibles, que van començar a principis d'any, s'han consolidat i no deixen de créixer, la darrera va tenir el suport de vora un miler de persones

19/02/2014 Drets i Llibertats
El barri de la Marina en lluita per una bona xarxa de transport públic El barri de la Marina en lluita per una bona xarxa de transport públic

Aquest vespre,  el veïnat de la Marina a la Zona Franca de Barcelona sortirà de nou al carrer "cívicament, tranquil.lament, com ho hem fet fins ara. Sense problemes, explicant perquè ho fem i aconseguint que ningú se senti perjudicat més del compte però amb la fermesa que dóna el convenciment que tenim tota la raó", així ho apunta el bloc de l'Assemblea d'Indignats 15-M de la Zona Franca.

El veïnat exigeix la recuperació de les línies d'autobús retallades, la baixada dels preus del transport públic i acabar les obres pel Metro.

Denuncien identificacions de veïns per policies de paisà

L'evolució de la lluita cap a mobilitzacions més contundents (de concentració a tallades de carrers a la Gran Via), en un to democràtic i pacífic unànime, amb cada cop més capacitat de conscienciar al veïnat i la voluntat de seguir al carrer i col·laborar amb la plataforma Stop Pujades de cara a futures mobilitzacions, expliquen l'impuls a polítiques repressives que comença a aplicar l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, segons l'Assemblea.

"El primer símptoma d'aquesta actitud repressiva, intimidadora i autoritària per part dels nostres governants, ha estat la identificació de veïns que han participat en la darrera manifestació per policia secreta que s'havia infiltrat en la convocatòria", afirma l'Assemblea.

Davant d'aquestes actituts, denuncien "l'ús polític, d'una policia que hauria d'estar al servei de les necessitats i interessos de la ciutadania, per desmobilitzar un barri per al qual reivindicar transport públic digne i de qualitat és pràcticament una necessitat".

Les protestes continuaran fins assolir el transport digne pel barri

Asseguren que les mobilitzacions continuaran, tot i l'avís de l'ajuntament de començar a multar als participants de les mateixes (repressió econòmica) i "encara que s' aprovin lleis antidemocràtiques de pretesa seguretat ciutadana en contra del legítim dret de protesta. Així mateix, reivindiquem que es mantingui l'esperit cívic d'aquesta lluita".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid