Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Fets del Parlament
Milers de persones a la marxa en suport als encausats pel setge al Parlament

La Fiscalia demana cinc anys i mig de presó pels 20 manifestants encausats; el Parlament i la Generalitat, tres. A l’acusació de les institucions catalanes, s’hi ha sumat el sindicat ultradretà Manos Limpias

29/03/2014 Drets i Llibertats
capçalera de la manifestació capçalera de la manifestació

Amb el lema "Jo també era al Parlament i ho tornaria a fer", més de cinc mil persones s'han manifestat aquesta tarda pel centre de Barcelona en suport dels 20 encausats pel setge al Parlament del 2011, que es comença a jutjar dilluns a l’Audiència de Madrid La marxa també ha tingut una altre vessant reivindicativa "Campanya desobediència 2014", contra les retallades de drets i llibertats en relació als canvis legislatius com la llei de l'avortament o la de seguretat ciutadana.

La Fiscalia demana cinc anys i mig de presó pels 20 manifestants encausats; el Parlament i la Generalitat, tres. Denuncien un presumpte delicte contra les institucions de l’Estat amb un delicte d'atemptat contra l'autoritat. A l’acusació de les institucions catalanes, s’hi ha sumat el sindicat ultradretà Manos Limpias.

La manifestació s'ha iniciat a la plaça de Catalunya després de la lectura del manifest. Seguidament la marxa s'ha infilat pel passeig de Gràcia. La protesta ha seguit per la Gran Via direcció a la plaça de Tetuan fins baixar pel passeig de Sant Joan seguida per nombrosos furgons i dispositius dels Mossos d’Esquadra.

Incidents al carrer Princesa i Via Laietana

Hi ha han hagut destrosses a entitats bancàries al carrer Princesa i la Via Laietana, un cop la marxa ja havia finalitzat. A continuació, els Mossos han obligat a dispersar la marxa a la Via Laietana a l'alçada de la Catedral. Una vintena de vehicles policials tallaven el pas dels manifestants, alguns dels quals s'han dispersat pel Born.  Els Mossos han utilitzat canons de so per dispersar els manifestants.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. Cremen per primer cop fotografies de la Princesa Leonor
  3. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  4. Sant Jordi era guerrer...
  5. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid