Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La guerra de l'Iraq continua
01/04/2014 Hemeroteca
Xavier Vilà. Foto: Nació Digital.cat Xavier Vilà. Foto: Nació Digital.cat
Almenys per en Ramón Mejía, que 11 anys després que George Bush declarés “missió acomplerta” des del portaavions Abraham Lincoln, encara es desperta a mitjanit amb atacs d’ansietat quan recorda com mirava als iraquians com si no fossin éssers humans.

L’arrogància d’aquell caporal de l’exèrcit nord-americà es va diluir en arribar a Faluja al 2003. Res del que hi va veure justificava una ocupació ponderada pels seus superiors com la pedra angular de la lluita contra el terrorisme. De fet el que hi va aprendre el va portar a abraçar l’Islam.

Això va ser després de superar un intent de suïcidi i l’addicció a les drogues. I abans d’assabentar-se que –a la Faluja que va deixar- l’últim any han nascut més de 600 criatures amb defectes físiques fruit del fòsfor blanc i les bombes Mark 77 utilitzades llavors pels invasors.

Ara trobo Mejía treballant per la iniciativa “Dret a curar-se” impulsada pel centre pels drets constitucionals i que malda perquè Washington rescabali Bagdad per anys d’atrocitats injustificades amb assistència mèdica i compensacions econòmiques. Perquè la guerra no ha acabat. Ni pels veterans penedits ni pels iraquians abandonats a la seva sort.
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid