Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Abocadors
Incident al Parc Alba de Cerdanyola durant una visita del conseller Santi Vila

Una veïna de Cerdanyola ha denunciat que, mentre el conseller Santi Vila i  representants del Govern de Cerdanyola presentaven el Parc Alba de Cerdanyola, envoltat de 17 espais contaminats, en aquell moment "el terra literalment s'esfondrava al seu costat." El fet no ha estat explicat als grans mitjans

08/03/2014 Territori

L'incident es va produir el passat dia 6 durant la presentació oficial davant de representants polítics i mitjans de comunicació del PDU: Pla Director Urbanístic del Centre Direccional al Parc Sincrotró-Alba.

El moviment de terres sobtat es va donar durant la visita del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, l’alcaldessa de Cerdanyola del Vallès, Carme Carmona, i el director de l’Incasòl, Damià Calvet, entre altres, per presentar el Pla Director Urbanístic (PDU) del Parc de l'Alba que incorpora també el sector de Can Costa.

El PDU està previst que s’aprovi definitivament a finals d’aquest mes de març. El projecte s’ha venut literalment com un treball amb la incorporació de la majoria d’”al·legacions treballades" conjuntament pels grups de l’equip de govern, PSC i ICV-EUiA, i el grup de CiU, entre les quals destaquen un teòrica limitació en un 50% del sostre destinat a usos comercials i la remediació de Can Planas com a condició prèvia per actuar en les immediacions de l'abocador.

El dia 18 de març es portarà a terme "l'aprovació provisional" i en els dies següents faran l'"l'aprovació definitiva”, que només és un petit tràmit en el qual el Conseller Santi Vila signarà i aprovarà totalment el Pla del Direccional, un projecte que compta amb una oposició històrica veïnal i d’entitats que lluiten pel territori i que denuncien l’especulació.

Indignació dels comerciants: creixen nans contra el Direccional

Aquest projecte del Consorci del Centre Direccional s’ha portat a terem amb el suport dels grups CiU-PSC-ICV. Però l’anunci de la construcció d’un gran espai comercial ha generat una important oposició dels comerciants tradicionals de la ciutat, que veuen amenaçats els seus interessos ja perjudicats per la crisi i el baix consum.

"El terra, literalment, s'esfondrava al seu costat!"

El testimoni d’una cerdanyolenca, membre de Via Verda, explica que mentre el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i els altres representant polítics feien la passejada per l’espai on es pretén construir el Direccional-Parc Alba, es va patir un esfondrament de terres imprevist.
                  
Segons explica “Mentre les autoritats del país i del municipi presentaven el "gran i magnífic Centre Direcnional" dins del Sincrotró, a la parcel·la del costat hi havia un munt de camions treballant, aportant terres i compactant el sòl. Des de lluny s'hi veia un gran núvol de pols. I és que els terrenys de l'abocador Elena s'estan esquerdant. Passa que les bales estan cedint i el sòl s'esfondra.”

També relata que davant les preguntes d’un regidor sobre aquest moviment de terres, els responsables municipals i del Consorci del Parc Alba van respondre "són moviments normals en aquest tipus d'abocadors".

Aquesta veïna de Cerdanyola ha denunciat aquest argument com una “fal·làcia” i que “sempre hem dit que les bales porten molta matèria orgànica, per això pudien. I ara s'estant esquinçant, trencat, i vés a saber si explotant.”
Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid