Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Casals
Absolts els membres del Casal Popular de Joves de Lleida acusats per ursupació
15/03/2014 Política

El jutjat penal núm 3 de Lleida ha decidit absoldre els tres joves membres del Casal Popular de Joves de Lleida que el passat 25 de febrer van ser jutjats per un judici d’usurpació. Foren acusats d’un delicte d’usurpació amb penes de més de 2700 euros, en relació a l’intent d’ocupació que tinguè lloc l’octubre de 2011 a un edifici abandonat del carrer Prat de la Riba.

La jutgessa considera provat que l’edifici es trobava en un estat molt degradat; amb més de 10 anys d’abandoment, molta brutícia, coloms morts, excrements… Així mateix també a considerat que l’ocupació, que tant sols durà 12 hores, no mereix tenir sentència condemnatòria ja que edificis abandonats i amb desús no necessiten una protecció judicial tant elevada com per haver d’acudir a un dret privatiu de la llibertat, com ho és el dret penal.

En aquest sentit, des del Casal celebren la sentència absolutòria ja que que en primer lloc donem per finalitzat un procés judicial inecessari. I per altra banda, continuem amb la reivindicació històrica dels moviments socials de la ciutat de recuperar espais en desús a fi d’oferir espais autogestionats i plens d’activitats pel jovent de la ciutat.

No obstant, queda encara un segon judici penal, amb 3 altres joves acusats on els demanen multes de fins a més de 47.000 € en relació l’ocupació de l’antic Casal a la Sala Europa i que durant un any de vida va acollir desenes d’activitats: concerts, xerrades, tallers, assemblees, jornades, videofòrums, centenars de joves en van poder fer ús, gaudir del mateix i va ser un punt de trobada de col·lectius i entitats.

A l’espera doncs de tenir data de judici, seguiran endavant amb el projecte d’oferir espais totalment autogestionats al jovent de la ciutat, i per altra banda continiaran amb la campanya Tots Som Casal que pretén defensar la necessitat d’un projecte com el Casal a Lleida, així com la total innecessitat dels diversos procediments judicials en els que s’ha vist inmers d’ençà de la primera ocupació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid