Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Anglaterra paga els torturats de Guantánamo perquè no revelin la implicació dels serveis secrets

Una dotzena d'exdetinguts anglesos a Guantánamo han denunciat haver patit tortures amb connivència dels agents dels serveis secrets d'Anglaterra.

Lluny d'entrar en una polèmica inacabable, però, el govern anglès ha decidit tirar pel dret i oferir una compensació milionària -la quantitat específica de la qual no se sabrà mai- als advocats dels torturats.

18/11/2010 12:36 Internacional

El pagament de milions de lliures palesa la necessitar de mantenir en secret informació clau relativa a la col·laboració amb la CIA de les dues agències angleses implicades, l'MI5 (interior) i MI6 (exterior). Pagant les indemnitzacions establertes, els serveis secrets es deslliuren del risc a què s'exposarien si els casos dels detinguts que han denunciat el govern anglès per haver permès que fossin torturats arribessin als tribunals i la documentació sol·licitada pels seus advocats sobre la participació de l'MI5 i l'MI6 en el programa de rendició extraordinària de la CIA sortís a la llum.

Els maltractaments s'haurien produït a Guantánamo o bé mentre els detinguts estaven sota custòdia d'altres governs o de la CIA en localitzacions secretes d'arreu del món. Alguns dels presoners tenien vincles amb Al-Qaida o els talibans. 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid