Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
DIA PER LA DESPENALITZACIÓ DE L'AVORTAMENT
Mobilitzacions arreu del país per l'avortament lliure i gratuït

Es convoquen manifestacions denunciant la proposta del PP de voler tornar a una versió més restrictiva de la llei de despenalització parcial de l’avortament de 1985

25/09/2013 Gènere

En el marc de mobilitzacions coincindint amb el "Dia internacional per la despenalització de l'avortament" que tindrà lloc el proper dissabte, avui a les 11h la CUP participa en una concentració i roda de premsa davant el recinte de la Maternitat de Les Corts a Barcelona.

La protesta per exigir al Govern que vetlli pels drets sexuals i reproductius de les dones, es fa en motiu de la reunió de la Comissió Assessora de Salut Sexual i Reproductiva (CASR) i del Govern. La CASR és el màxim òrgan responsable de l’aplicació de llei d’avortament a nivell català i no es reuneix des de la seva creació en 2010.

Acte polític a la Sagrada Família

A les 20h al Passeig Gaudí, la campanya "Independència per canviar-ho tot" ha convocat un acte polític davant de la Sagrada Família de Barcelona amb l'objectiu de "plantar cara als grups ultra catòlics que un cop al mes es passegen pels carrers de la sagrada família", proclamant "el dret a vida". O més ben dit negant el dret a decidir sobre el seu propi cos a les dones.

Dissabte 28 de Setembre

Hi haurà concentracions en defensa de l'avortament lliure i gratuït a les Delegacions de Govern (Lleida, Girona, Tarragona, Ses Illes, País Valencià) i seus del PP de tot el territori. A Barcelona, a pertir de les 18h es farà una manifestació davant la Delegació de govern espanyol. 

Crida a participar en les diferents mobilitzacions

Des de la Campanya Unitària sota el lema "#SOS dret al propi cos" i el conjunt de les organitzacions de l'Esquerra Independentista Arran, la CUP, la COS, el SEPC, Endavant-OSAN i l'MDT es fa una crida a participar en les diferents mobilitzacions de la Diada internacional per la despenalització de l'avortament.

Des de que va arribar al govern, el Partit Popular  amenaça amb derogar la Llei de Salut Sexual i Reproductiva (SSR) i d’Interrupció Voluntària de l'embaràs (IVE) que es va aprovar l'any 2010 i tornar a una versió més restrictiva de la llei de despenalització parcial de l’avortament de 1985. Ara sembla que va de debò i el Ministre de Justícia i Interior, Alberto Ruiz Gallardon, ha anunciat que el proper mes de d'octubre posarà en marxa una reforma que ens posarà a la cua d'Europa pel que fa al reconeixement dels Drets Sexuals i Reproductius de les dones.

Per la seva banda, la CUP ha emès un manifest sota el títol "Parir és un dret, no una imposició".



Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid