Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
EUSKAL HERRIA
Ha arribat a Euskal Herria el cos d'Arkaitz Bellón

L'informe preliminar de les autòpsies realitzades pel metge forense de l'Institut Anatòmic Forense de Cadis i pels metges aportats per la família del pres basc Arkaitz Bellón apunten a "una mort sobtada per causes naturals"

08/02/2014 Internacional

Una multitud de gent ha participat aquest dissabte a la manifestació contra la política de dispersió al poble natal d'Arkaitz Bellón, Elorrio. Al capdavant de manifestació, dos amics d'Arkaitz Bellón han portat una foto gran del pres mort. Darrere, amics i familiars del pres han portat una ikurriña gegant i la pancarta de la manifestació, "No a aquesta política penitenciària, fi a la dispersió". Després de recórrer els carrers d'Elorrio, la manifestació ha finalitzat entre aplaudiments i crits en la plaça del poble. Allà, dos amics del pres han llegit un comunicat. A primera hora d'aquest dissabte ha arribat a Euskal Herria el cos d'Arkaitz Bellón, i desenes de persones l'han rebut entre aplaudiments ja a Otxandio. El cos de Bellón va sortir ahir cap a les 19:00 hores de Cadis, després de realitzar la segona autòpsia.

El cos ha estat durant el matí d'avui a la vetlla d'Iurreta, des d'on ha estat traslladat a Elorrio en una caravana de cotxes d'amics i familiars. Durant el recorregut, ha nombroses persones l'han rebut amb ikurriñes i banderes a favor de l'acostament dels presos a presons basques. A les 12:00 hores, amics i familiars han participat en un homenatge civil, dirigit als més afins. Als voltants del teatre Arriola s'ha reunit una multitud de gent amb ikurriñes i crespons negres, i clavells vermells a la mà. Després, el fèretre ha quedat instal·lat fins a les 15:00 hores al teatre Arriola d'aquest municipi. Desenes de persones han passat pel teatre Arriola per donar l'últim adéu a Arkaitz Bellón i mostrar la seva solidaritat a la família. Una àmplia representació de l'esquerra abertzale ha estat a Elorrio, entre els quals, Laura Mintegi, Joseba Permach i Pernando Barrena, així com la secretària general de LAB, Ainhoa Etxaide.

L'informe preliminar de les autòpsies realitzades pel metge forense de l'Institut Anatòmic Forense de Cadis i pels metges aportats per la família del pres basc Arkaitz Bellón apunten a "una mort sobtada per causes naturals", de manera que "no hi ha sospita de mort induïda". En un comunicat, l'associació de familiars de presos d'ETA indicava ahir, però, que "en qualsevol cas, cal esperar als resultats de les proves que falten, així com a l'informe definitiu".

"El que per Etxerat queda clar és que la situació en la que han mantingut a Arkaitz Bellón durant 13 anys de compliment de condemna té una relació directa amb el fatal desenllaç. Tortures, pallisses, trasllats i una tensió constant influeixen directament sobre la salut", ha remarcat  l'organització antirepressiva, per afegir que aquestes circumstàncies "no són només un factor de risc, sinó determinant ".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid