Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Arkaitz Bellon, assassinat per la dispersió

El pres polític basc  Arkaitz  Bellón, natural de  Elorrio, ha aparegut mort en una cel·la de Port de Santa María.

Aquestes són les conseqüències de la política carcerària dels partits espanyols contra la dissidència basca. Demà podrem veure els mateixos gestos compungits i falsos de tots aquells que podent acabar amb el problema, l'única cosa que fan és parlar i no fer res. Demà veurem al PNB i el seu lehendakari demanant un canvi en la política penitència espanyola, però la seva policia política es dedicarà a reprimir i empresonar aquelles persones que mostrin la seva solidaritat amb el mort i els seus afins. Poca cosa van dir, i menys van fer, aquests faedors de pau quan Arkaitz va denunciar una pallissa per part dels carcellers de Sevilla fa escassament un mes.

Així mateix, els mitjans de comunicació espanyols ignoraran la notícia o la  descontextualizarán per passar ràpidament a un altre tema i els partits espanyols diran que són coincidències i que poca cosa ha de canviar.

Si no es resol el problema de les presoneres i presoners polítics bascos és difícil pensar que es pugui avançar en el camí cap al tancament de les ferides que Euskal Herria manté sagnants en l'actualitat i que la mort de  Arkaitz demostra que estan més obertes que mai. I no pensem que la solució venja que cada pres o presa assumeixi el dolor causat ni plantejant una sortida individualitzada. L'únic camí possible passa per l'Amnista.

Agur  eta  ohore  eusko  gudaria!
Arkaitz  gogoan  zaitugu!

Boltxe  kolektiboa
5 de febrer de 2014

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid