Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
VII PREMI HELENA JUBANY
Es fan públiques les bases del 7è Premi Helena Jubany

El diari ARA i l’associació cultural Helena Jubany i Lorente convoquen el VII Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per ser explicats

28/02/2014 Cultura
El premi ha estat convocat per l’associació cultural Helena Jubany i Lorente  i el diari ARA amb les següents bases:

1. PARTICIPANTS

Hi podran optar al tots els treballs consistents en narracions curtes o reculls de contes inèdits, originals i escrits en llengua catalana, que tinguin, en conjunt, una extensió d’entre 10 i 20 fulls que continguin com a mínim 21000 caràcters, espais inclosos, i que no hagin estat premiats en altres concursos.

L’autoria pot ser individual o col·lectiva i cada autor podrà presentar només una obra. No podran participar en aquest concurs les persones que ja hagin obtingut el Premi Helena Jubany en anys anteriors. El fet de participar-hi implica la total acceptació d’aquestes bases.

2. LES OBRES

Les obres presentades han d’anar adreçades a un públic que tingui de 12 a 99 anys.

3. EL PREMI

El premi consistirà en 3.000 euros i la publicació de l’obra en el diari ARA.

4. PRESENTACIÓ D’ORIGINALS

Els originals es presentaran en cinc còpies, mecanografiats en fulls DIN A4 escrits per una sola cara, a doble espai, amb lletra tipus Times New Roman de cos 12 i degudament relligats. Fóra bo que se’n presentés també una versió oral enregistrada en un DVD o en MP3 (la veu pot ser la de l’autor o la d’una altra persona).

Les obres hauran de tenir títol i aniran signades amb pseudònim. S’hauran de presentar acompanyades d’una plica amb el títol; a dins hi haurà: a) el nom i cognoms de l’autor; b) el NIF o el número del passaport, o el de qualsevol altre document identificatiu; c) l’adreça postal i l’electrònica; i d) el telèfon.

Els treballs hauran de ser tramesos a Les Esmandies Casal de Barri, ronda d’O’Donnell 94, 08302-Mataró, amb la referència “VII Premi Helena Jubany”. També se n’ha d’enviar una còpia en format digital, en versió Open Office o Microsoft Word, a l’adreça electrònica següent: helena@jubany.cat.

El termini d’admissió dels treballs es clourà el dia 1 d’octubre de 2014.

5. EL JURAT

El jurat estarà format per Elvira Carrió, directora de l’IB Pla d’en Boet, Llorenç Soldevila, professor de la Universitat de Vic, Lluïsa Esteve, bibliotecària i professora, Núria Ribas, directora de la biblioteca de Sentmenat, Pep Duran, traginer de contes, Roser Ros, presidenta de Tantàgora, Roser Trilla, professora de llengua i literatura de l’IB A. Satorras, Imma Cabré, guanyadora del VI Premi Helena Jubany, i Joan Jubany, que actuarà de secretari amb veu però sense vot.

A l’hora d’emetre el veredicte, el jurat tindrà en compte la qualitat literària de les obres presentades i el fet que tinguin característiques tals que les facin adequades per ser transmeses oralment.

El premi i la dotació és indivisible i el veredicte és inapel·lable. El jurat podrà declarar desert el premi si considera que cap de les obres presentades no n’és mereixedora. També té la facultat d’interpretar aquestes bases i de suplir-ne les llacunes com cregui convenient.

6. LLIURAMENT DEL PREMI

El lliurament del premi es farà el dia 2 de desembre de 2014 al lloc i hora que es faran públics oportunament.

El guanyador es compromet a assistir a l’acte de lliurament del premi. Davant la impossibilitat d’assistir-hi personalment, podrà delegar, per escrit, la seva representació en una altra persona.

7. PUBLICACIÓ DE L’OBRA

L’atorgament del premi implica: a) que l’obra serà publicada al diari ARA el dia i en la forma que l’ARA estimi oportú i distribuïda gratuïtament; b) que la dotació de l’obra és a compte dels drets d’autor; c) que en cas de dur-se a terme una publicació a part de la que farà el diari ARA, l’autor guardonat s’obliga a subscriure el contracte o contractes d’edició, de cessió de drets d’explotació sobre l’obra premiada i tots els documents que calgui per formalitzar oportunament les cessions.

8. RETORN D’ORIGINALS

Els originals no premiats es podran recollir, havent avisat amb anterioritat, a Les Esmandies Casal de Barri de Mataró en un termini màxim de dos mesos a comptar des de la data de lliurament del premi. Un cop transcorregut aquest termini, l’organització entendrà que els autors hi renuncien i els destruirà. Els autors que vulguin rebre els exemplars per correu hauran d’assumir les despeses d’enviament.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid