Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Resposta al racisme
Resposta contundent contra el racisme "Sr. Anglada, quan vulgui pot marxar"

La piulada del dirigent de PxC provoca una gran resposta contra el racisme, amb textos com "Jo sóc una nova catalana: Sr. Anglada, quan vulgui pot marxar"

05/01/2014 Drets i Llibertats

Els comentaris racistes de Josep Anglada, líder de la racista Plataforma per Catalunya (PxC) i regidor de Vic, penjats dijous a Twitter, han generat una contundent resposta a la xarxa i als mitjans. Diferents imatges de nens catalans negres i mares i pares amb el text "Jo sóc una nova catalana: Sr. Anglada, quan vulgui pot marxar" i similars s'han difós amb rapidesa i han deixat en un ridícul estripitós el responsable del partit xenòfob.

Piulada racista i espanyolista

La piulada de Josep Anglada comentava una imatge on sortia un nen negre amb una estelada amb aquest text: "Estem arreglat. Si aquests han de ser els nous catalans, jo marxo de Catalunya. PRIMER ELS DE CASA". El polític ultradretà ja havia fet una piulada racista 24 hores abans quan va esciure "Que putada! Dos de los cuatro primeros bebés del año en Catalunya son inmigrantes. Primero los de casa!". Les piulades racistes va ser ràpidament criticades a les xarxes socials i Àngel Colon, com a responsable de Nous Catalans de CDC, va anuncia que les portaria a la fiscalia per si són constitutives d'algun delicte.

La família i els amics de l’infant de la foto va engegar ràpidament una campanya, difosa a través de xarxes socials, que ha fet circular multitudinàriament respostes contra Anglada a través de l’etiqueta #sócunnoucatalà.

Vilaweb.cat indica avui que Mireia Riera, la mare del nen fotografiat, explicava per Facebook la impressió de veure el seu fill a la piulada d’Anglada i la decisió de denunciar els fets a la justícia 'per mostrar, un vegada més, que hi ha prou raons per a il·legalitzar aquest partit'. La notícia conté també una carta oberta de Mireia Riera molt clarificadora.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid