Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
PxC qualifica de "terroristes" Nelson Mandela i un membre de la CUP del Vendrell

El partit de la xenofòbia encapçalat per Anglada va establir una comparació de facto com a "terroristes" un militant de la CUP del Vendrell i Nelson Mandela

19/12/2013 Política

Segons explica el Baix Penedès Diari.cat en l’últim ple municipal del 2013 a l’ajuntament del Vendrell un membre de la xenòfoba Plataforma per Catalunya (PxC) van titllar de terroristes Nelson Mandela i la candidatura independentista.

El regidor d’aquest partit dretà, Juan Carrasco, va relacionar amb el "terrorisme" el membre de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) del Vendrell Arkaitz Iza, pel fet que té un nom i cognom d'origen basc.
 
Això es va produïr tot just acabar el ple, després que en el torn de precs i preguntes els membres de PxC haguessin protestat per la passivitat del govern quadripartit davant la campanya d’enganxada de cartells de La Trinxera en contra dels sous que rep l’oposició per assistència als plens. Com explica aquest digital, Iza va preguntar sobre aquestes remuneracions fetes a un partit "que l’únic que fa és promoure el racisme." Com a resposta Carrasco va intervenir dient no tolerava que algú "que venia del País Basc i tenia relacions amb Bildu li digues que era racista", afegint que Iza era un "filoterrorista." Tal i com indica la notícia, el membre de la CUP Arkaitz Iza va néixer a Bilbao, però viu des del 2011 a Catalunya i, a diferència de Carrasco, parla un perfecte català.

Per una altra banda, la PxC es va abstenir en el punt en què es proposava posar el nom de Nelson Mandela a un carrer o a una plaça del Vendrell. Aleshores van criticar el "boom mediàtic" sobre la figura de Mandela amb motiu de la defunció del líder del Congrés Nacional Africà. Tot seguit, durant la intervenció del públic, un assistent de PxC va recordar que Mandela va ser declarat "terrorista" per diferents Estats, una afirmació que va ser subscrita per Armengol, regidor de PxC.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid