Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Símbols
Llaços durant l'encesa del fogueró de Sant Sebastià a Palma

Primera resposta al carrer a l'esborrany del Decret de símbols.

20/01/2014 Política

Ahir al vespre, l'encesa del fogueró de Sant Sebastià a la plaça Major va comptar amb la presència de 25 llaços quadribarrats.

Així, l'STEI, CCOO, Assemblea de mestres i professors en català Illes, Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, Més per Mallorca, Esquerra Republicana Illes Balears i Pitiüses, Doomi Adduna-ONG Gent del Món-Casal Solidari de Pòrtol, etc. a més de particulars que s'han sumat espontàniament a l'acte, han aixecat els llaços quadribarrats per fer-los ben visibles en un acte que, com els propis llaços, formen part de la nostra cultura popular.

Ha estat la primera al carrer després de l'anunci del Govern Bauzá d'impulsar un Decret que, a part de ser tècnicament deficient, ataca un cop més la llibertat d'expressió i deixa més en evidència que sembla haver perdut l'oremus i guiar-se més per fòbies que pel seny que s'espera dels governants.

Els organitzadors de la protesta van manifestar que "el Govern Bauçà, amb una poca traça mala d'explicar, està convertint els
llaços quadribarrats (que tradiconalment representen la nostra llengua i cultura) en símbol de lluita per la llibertat d'expressió".

I és que Bauzá "veu enemics on només hi ha ciutadans i està convertint el llaç quadribarrat en el símbol de la llibertat d'expressió. La repressió estàprovocant l'efecte contrari".

Amb lacte d'ahir, apunten que  "comença una visibilització encara major dels llaços al carrer i que no fan més que deixar palès l'odi i despreci del Govern Bauzà a la cultura mallorquina, escapant de Mallorca per les festes de Sant Antoni, que són les més participades, esteses i, potser també, les més estimades pels mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterers"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid